Δεκέμβριος 2013

Κυριακή 1

Α. Νίδα – Μαύρη – Καμαραϊκό Σπήλαιο – Νίδα

Αρχηγός: Πλαΐτης Σοφοκλής • Ώρες πορείας: 8 • Β.Δ.: 2

Από το Οροπέδιο της Νίδας (1450μ) θα ανηφορίσουμε για την Κορυφή Μαύρη (1981μ). Αφού απολαύσουμε τη θέα, θα κατέβουμε στο Καμαραϊκό Σπήλαιο και θα επιστρέψουμε στη Νίδα.

Β. Νίδα – Καμαραϊκό Σπήλαιο – Νίδα

Αρχηγός: Φωφώ Τσιβιδάκη • Ώρες πορείας: 5 • Β.Δ.: 1

Από το Οροπέδιο της Νίδας (1450μ) θα πάμε στο Καμαραϊκό Σπήλαιο περνώντας από μιτάτα και τραβερσάροντας τις νότιες πλαγιές του Ψηλορείτη. Η επιστροφή στη Νίδα θα γίνει από το ίδιο μονοπάτι.


Κυριακή 8

Βουλισμένη – Βρύσες

Αρχηγός: Χριστουλάκης Μπάμπης • Ώρες πορείας: 4 • Β.Δ.: 1

Μια εύκολη διαδρομή που ξεκινάει από το χωριό Βουλισμένη, ακολουθεί την κορυφογραμμή πάνω από τη Νεάπολη με καταπληκτική θέα, περνάει από παλιούς μύλους, οικισμούς και μοναστήρια και καταλήγει στις Βρύσες. Θα γίνει και επίσκεψη σε τοπικό λαογραφικό μουσείο.


Κυριακή 15

Παράνυμφοι – Τρεις Εκκλησιές – Παράνυμφοι

Αρχηγός: Γιώργος Βελεργάκης • Ώρες πορείας: 6 • Β.Δ.: 2

Ξεκινάμε από τους Παρανύμφους (600μ) με κατεύθυνση ΝΔ. Μετά το παλιό εκκλησάκι του Αγίου Παύλου στρίβουμε σε Μινωικό μονοπάτι προς τα ΝΑ και περπατώντας σε χωματόδρομο περνάμε ένα όμορφο δασάκι από χαρουπιές. Φτάνουμε στις Τρεις Εκκλησιές όπου βλέπουμε κάποιους ναούς που έχουν χτιστεί στα ερείπια μεγαλύτερου. Στη συνέχεια ανηφορίζουμε και μπαίνουμε στο φαράγγι Κλεισούρα κι ακολουθώντας παλιό κατεστραμμένο μονοπάτι επιστρέφουμε στους Παρανύμφους.


Τετραήμερο 26-31

Σκι στο Βελούχι

Αρχηγός: Μανούσος Πουλινάκης

Ένα τετραήμερο στο μαγευτικό Βελούχι για να απολαύσουμε το χιόνι με πεζοπορίες και σκι. Η διαμονή θα γίνει στο Καταφύγιο Αθ. Λευκαδίτης (1840μ), το οποίο δεσπόζει στο διάσελο Διαβολότοπος, μια πανοραμική τοποθεσία στην Αλπική ζώνη του Βελουχίου, δίπλα στο χιονοδρομικό κέντρο Καρπενησίου. Η χωρητικότητα του καταφυγίου είναι 30 άτομα και απαιτείται η δήλωση συμμετοχής μέχρι τις αρχές του Νοέμβρη. Αναχώρηση με πλοίο το βράδυ της Πέμπτης 26 Δεκεμβρίου και επιστροφή στο λιμάνι του Ηρακλείου Σάββατο πρωί 31 Δεκεμβρίου.

[ + ]