Αύγουστος 2013

Σαββατοκύριακο 3-4

Ελαφονήσι – Παλαιόχωρα

Αρχηγός: Άννα Παπαδάκη • Ώρες πορείας: 5 • Β.Δ.: 1

Το Σάββατο το μεσημέρι θα αναχωρήσουμε για το Ελαφονήσι όπου και θα διανυκτερεύσουμε σε σκηνές στο πανέμορφο Κεδρόδασος. Την Κυριακή θα περπατήσουμε στο παραλιακό μονοπάτι Ε4 απολαμβάνοντας παράλληλα το μπάνιο μας στις πανέμορφες παραλίες που θα συναντήσουμε στη διαδρομή μας. Θα καταλήξουμε στην Κουντούρα και θα κολυμπήσουμε στην όμορφη παραλία Γραμμένο. Το απόγευμα της Κυριακής θα αναχωρήσουμε για το Ηράκλειο.


Κυριακή 11

Α. Φαράγγι Τσούτσουρα

Αρχηγός: Μανούσος Πουλινάκης • Ώρες πορείας: 5.30 • Β.Δ.: 1+

Είναι ένα φαράγγι εύκολο, εντυπωσιακό και αρκετά στενό, με μικρές αλλά συνεχείς καταβάσεις (ραπέλ), συνολικά 13, με τη μεγαλύτερη 32 μ. Το περπάτημα αρχίζει από κάποιο σημείο του δρόμου για Τσούτσουρα. Αρχικά είναι χωματόδρομος και μετά κατηφορικό μονοπάτι. Για να προσεγγίσουμε την είσοδο του φαραγγιού θα περπατήσουμε περίπου 30 λεπτά και η διάσχιση του φαραγγιού διαρκεί περίπου 5 ώρες. Η έξοδος του φαραγγιού είναι στον Τσούτσουρα.


Β. Τσούτσουρος – Μαριδάκι – Άγιος Νικήτας

Αρχηγός: Φωτεινή Βολωνάκη • Ώρες πορείας: 4 • Β.Δ.: 1

Από το παραθαλάσσιο χωριό Τσούτσουρος θα ξεκινήσουμε μια διαδρομή σε παραλιακό μονοπάτι μέχρι το Μαριδάκι. Από εκεί θα προχωρήσουμε από μονοπάτι και αγροτικό δρόμο για το μοναστήρι του Αγίου Νικήτα, περίπου 1 χιλιόμετρο από το Μαριδάκι. Όσοι θέλουν μπορούν να κάνουν μπάνιο στις πανέμορφες παραλίες της διαδρομής.
Η επιστροφή θα γίνει από την ίδια διαδρομή που είναι συναρπαστική με θέα το Λιβυκό πέλαγος.


Πενταήμερο 18-24

Ανάφη

Αρχηγός: Ζουμπουλιά Βολωνάκη

Στην εσχατιά των Κυκλάδων, ζυμωμένη στον ήλιο του Αιγαίου και την αρμύρα της θάλασσας, μοναχική μέσ’ στην απλότητά της, η Ανάφη παραμένει ένα νησί μακριά από τους ρυθμούς της σύγχρονης ανάπτυξης. Θα την γνωρίσουμε περπατώντας τη απ’ άκρη σ’ άκρη – Ρούκουνας – Μονή Ζωοδόχου Πηγής – Καστέλλι – Ιερά Οδός – Κάλαμος – θα δροσιστούμε στα καταγάλανα νερά της και θα απολαύσουμε τη νησιώτικη φιλοξενία της.


Κυριακή 25

Φαράγγι Ίμπρου

Αρχηγός: Κίτσα Βασιλειάδου • Ώρες πορείας: 3 • Β.Δ.: 1

Όμορφη και ευχάριστη πεζοπορία στο Φαράγγι της Ίμπρου στα Σφακιά που ξεκινάει από το χωριό Ίμπρος (850μ) και καταλήγει στο χωριό Κομιτάδες (200μ). Θα ακολουθήσει μπάνιο στην παραλία του Φραγκοκάστελλου. Η πορεία είναι εύκολη και συνιστάται για καινούργιους ορειβάτες και για παιδιά που συνοδεύονται από τους γονείς τους.


Πενταήμερο 28 Αυγούστου – 1 Σεπτεμβρίου

Παιδική Κατασκήνωση
στον Άη-Γιάννη Σφακίων

Αρχηγός: Το Δ.Σ.

Η παιδική κατασκήνωση θα γίνει και φέτος στον πανέμορφο και φιλόξενο Άη-Γιάννη Σφακίων. Κάτω από τα κυπαρίσσια, τα πεύκα και τις ελιές τα παιδιά θα βιώσουν από κοντά το δάσος και θα περπατήσουν στα μονοπάτια της περιοχής. Παράλληλα θα συμμετάσχουν σε ομαδικά παιχνίδια και θα έχουν μια πρώτη επαφή με τις παραδοσιακές ασχολίες των κατοίκων της περιοχής.

[ + ]