Αύγουστος 2019

Κυριακή 4

Λάκκος Μυγερού – Ψηλορείτης

Αρχηγός: Ζουμπουλιά Βολωνάκη • Ώρες πορείας: 7 • Β.Δ.: 3

Ξεκινάμε την πορεία μας από τον Λάκκο του Μυγερού (1540μ) από όπου, ακολουθώντας το μονοπάτι που είναι γνωστό ως Στράτα του Ψηλορείτη, φτάνουμε στην κορυφή Τίμιος Σταυρός (2456μ), την ψηλότερη κορυφή της Κρήτης. Αφού απολαύσουμε τη μοναδική πανοραμική θέα σε όλη το νησί, επιστρέφουμε από το ίδιο μονοπάτι.


Κυριακή 11

Άρβη – Πευκαράς – Λυγιά – Άρβη

Αρχηγός: Στέλιος Μπαρμπαγαδάκης • Ώρες πορείας: 6 • Β.Δ.: 2

Ξεκινάμε από την Άρβη προς Πευκαρά με πορεία ανατολική, παράλληλη με το Άρβιον όρος (σημερινή Πλευρά), και προσεγγίζουμε τον βόρειο πόρο του φαραγγιού της Άρβης. Στη συνέχεια φτάνουμε στα υψίπεδα της Λυγιάς, περνάμε από την εκκλησία της Παναγίας της Λυγιώτισας και επιστρέφουμε προς την ανατολική κορυφή του φαραγγιού. Ακολουθώντας μονοπάτι κατεβαίνουμε στην κοιλάδα της Άρβης και περνάμε από την Ι.Μ. του Αγίου Αντωνίου και την έξοδο του Φαραγγιού (το Ποροφάραγγο). Η πορεία καταλήγει στην Άρβη.


Κυριακή 18

Μαλάκι Ρεθύμνου

Αρχηγός: Ελένη Βασιλάκη • Ώρες πορείας : 4 • Β.Δ. 1

Η πορεία ξεκινάει από το Άνω Μαλάκι, μια και λίγο έξω από το χωριό βρίσκονται τρείς βυζαντινοί ναοί, του Αγίου Γεωργίου, της Παναγίας και της Αγίας Μαρίνας, τους οποίους επισκεπτόμαστε. Από το σημείο εκείνο κινούμαστε, μέσω αγροτικού δρόμου, προς τη θέση Της Νύφης τα Ποτάμια. Σταδιακά θα κατηφορίσουμε προς το όμορφο φαράγγι του χωριού μέχρι την περιοχή που λέγεται Αγία Μαρίνα.


Σάββατο 24 – Τετάρτη 28

Γράμμος

Αρχηγός: Σοφία Σωτηροπούλου

Στο τέλος του Αυγούστου εξορμούμε στις βόρειες απολήξεις της οροσειράς της Πίνδου, στο ορεινό συγκρότημα του Γράμμου. Περπατάμε σε μονοπάτι στο πλάι του Βοϊδομάτη, από την Αρίστη (642μ) έως την Κλειδωνιά (880μ), ανεβαίνουμε στην Τραπεζίτσα(2022μ), στην Επάνω Αρρένα (2192μ), στις κορυφές Γκέσου (2166μ), Φαρμάκη (2.234μ), Σκίρτση (2444μ) και στην ψηλότερη κορυφή του Γράμμου, την Τσούκα Πέτσικ (2520μ), στα ελληνοαλβανικά σύνορα. Το αναλυτικό πρόγραμμα της εξόρμησης βρίσκεται στην ιστοσελίδα του Συλλόγου.

Σάββατο 24

Γιούχτας με φεγγαράδα

Αρχηγός: Παναγιώτης Αργύρης • Ώρες πορείας: 4 • Β.Δ.: 1

Ανηφορίζουμε στην κορυφή του Γιούχτα (811μ) αργά το απόγευμα, από το κλασικό μονοπάτι δίπλα στις Αρχάνες. Ξεκουραζόμαστε στην κορυφή, απολαμβάνουμε την πανοραμική θέα με το Αυγουστιάτικο φεγγάρι, παίζουμε μουσική και τραγουδάμε. Επιστρέφουμε πίσω από τον χωματόδρομο που καταλήγει στον περιφερειακό δρόμο. Πρέπει όλοι να κρατάμε υποχρεωτικά φακούς κεφαλής, μπαστούνια για μια ασφαλή νυχτερινή κατάβαση, καθώς και φλης/αντιανεμικά για την παραμονή μας στην κορυφή.

[ + ]