Αύγουστος 2017

Σάββατο 5 – Κυριακή 6

Ψηλορείτης με πανσέληνο

Αρχηγός: Νίκος Ρομπογιαννάκης • Ώρες πορείας: 4 +7 • Β.Δ.: 3+3

Σάββατο βραδάκι ανηφορίζουμε από το Λάκκο του Μυγερού (1670μ) στον Τίμιο Σταυρό (2456μ) με το φεγγαρόφωτο. Θα διανυκτερεύσουμε με υπνόσακους στην κορυφή υπό το σεληνόφως και θα απολαύσουμε την ανατολή του ήλιου από το ψηλότερο σημείο της Κρήτης. Την Κυριακή το πρωί θα ξεκινήσουμε με δυτική πορεία προς τη Στολίστρα (2325μ) και στη συνέχεια θα κατηφορίσουμε ΝΔ απότομη πλαγιά χωρίς μονοπάτι για να φτάσουμε στον Αγ. Αντώνιο (800μ) και μέσα από το φαράγγι των Πλατανιών στο χωριό Πλατάνια (400μ).

Κυριακή 6

Φαράγγι Ίμπρου

Αρχηγός: Μπάμπης Χριστουλάκης • Ώρες πορείας: 4 • Β.Δ.: 1

Όμορφη και ευχάριστη πεζοπορία στο Φαράγγι της Ίμπρου στα Σφακιά που ξεκινάει από το χωριό Ίμπρος (850μ) και καταλήγει στο χωριό Κομιτάδες (200μ). Η πορεία χαρακτηρίζεται από επιβλητικά στενώματα κατακόρυφων βράχων ύψους 300μ που στη μέση περίπου της διαδρομής συγκλίνουν αφήνοντας στενό πέρασμα. Θα ακολουθήσει μπάνιο στην παραλία του Φραγκοκάστελου. Η πορεία είναι εύκολη και συνιστάται για καινούργιους ορειβάτες και για παιδιά που συνοδεύονται από τους γονείς τους.


Κυριακή 13

Φαράγγι του Γάφαρη (Κούφη)

Αρχηγός: Ελένη Αρνοπούλου • Ώρες πορείας : 5 • Β.Δ. 1

Η διαδρομή ξεκινά από το χωριό Κούφη Ρεθύμνου και είναι κυκλική. Αρχικά πεζοπορούμε σε ένα μονοπάτι με πλούσια βλάστηση και πλατάνια δίπλα στο ποτάμι που τρέχει νερό, και το οποίο σε κάποια σημεία πρέπει να διασχίσουμε. Φτάνουμε στην Καρωτή και επιστρέφουμε στην Κούφη από λίγο ανηφορικό χωματόδρομο και καλλιεργημένη έκταση. Τέλος με το λεωφορείο θα μεταφερθούμε σε κοντινή παραλία για μπάνιο.


Επταήμερο 19-26

Κύθηρα

Αρχηγός: Αναστασία Νταναλάκη

Η φύση έδωσε στα Κύθηρα μοναδικές ομορφιές. Τα τοπία εναλλάσσονται και γεμίζουν τη ματιά με μοναδικές εικόνες. Βραχώδης περιοχές κατάφυτες από θάμνους, λόφοι σκεπασμένοι από μεσογειακά πεύκα, δαντελωτές ακτές, χρυσαφένιες αμμουδιές και γαλαζοπράσινα νερά, απόκρημνες παραλίες, απότομα φαράγγια, σπήλαια και ρεματιές που καταλήγουν στα βαθυγάλαζα νερά της θάλασσας, όλα τα στοιχεία της φύσης σε μια αρμονική συνύπαρξη δημιουργούν την παραδεισένια εικόνα των Κυθήρων. Αναχώρηση από το Καστέλι Κισσάμου, διανυκτέρευση στο Καψάλι σε δωμάτια ή στο δημοτικό camping και επιστροφή πάλι από το Καστέλι Κισσάμου.


Τετάρτη 30 Αυγούστου – Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου

Παιδική Κατασκήνωση στο Δάσος του Ρούβα

Αρχηγός: Φάνης Μάμος

Η παιδική κατασκήνωση θα γίνει και φέτος στο γνωστό και φιλόξενο Δάσος του Ρούβα. Κάτω από τα πλατάνια και τους πρίνους τα παιδιά θα βιώσουν από κοντά το δάσος και θα περπατήσουν στα μονοπάτια της περιοχής. Παράλληλα θα συμμετάσχουν σε ομαδικά παιχνίδια και θα έχουν μια πρώτη επαφή με την αναρρίχηση.

[ + ]