Απρίλιος 2019

Κυριακή 7

α. Μοναστηράκι – Θρυπτή – Καβούσι

Αρχηγός: Άννα Παπαδάκη • Ώρες πορείας: 6 ή 8 • Β.Δ.: 2 ή 3

β. Γνωριμία με την αναρρίχηση

Αρχηγός: Άρης Μαυρομμάτης

Μια ευκαιρία για παλιούς και νέους αναρριχητές να επισκεφθούν το περίφημο αναρριχητικό πεδίο στο Βουλισμένο Αλώνι. Με τη βοήθεια της Αναρριχητικής Κοινότητας Κρήτης, μπορούν να έρθουν όλοι σε επαφή με το άθλημα της αναρρίχησης βράχου.


Κυριακή 14

Κρούστας

Αρχηγός: Γιώργος Μιχαλοδημητράκης • Ώρες πορείας: 5 • Β.Δ.: 1

Η εξόρμηση γίνεται στην περιοχή του Κρούστα Λασιθίου. Στην αρχή της πανέμορφης αυτής πορείας απολαμβάνουμε ένα αμόλυντο αγροτικό τοπίο με αμυγδαλιές, ελιές και πέτρινα μετόχια. Κινούμαστε κυκλικά μέσα σε πυκνό δάσος από κυπαρίσσια και πεύκα (870μ), που είναι γεμάτο από σημαντικότατα υπολείμματα αγροτικών μινωικών κτισμάτων, με κάποια από αυτά να σώζονται σε πολύ καλή κατάσταση, και μία οχυρή θέση. Επιστρέφουμε από την ίδια διαδρομή στον Κρούστα (520μ).


Σαββατοκύριακο 20-21

Ομαλός – Καταφύγιο Καλλέργη – Μελινταού

Αρχηγός: Φώντας Σπινθάκης • Ώρες πορείας: 2 + 10 • Β.Δ.: 1 + 5

Το Σάββατο το μεσημέρι περπατάμε από τον Ομαλό (1080μ) στο Καταφύγιο Καλλέργη (1680μ), όπου και διανυκτερεύουμε. Νωρίς το πρωί της Κυριακής πραγματοποιούμε χειμερινή ανάβαση στη Μελινταού (2133μ). Αν υπάρχει δυνατότητα, επιστρέφουμε στο καταφύγιο περνώντας από τις κορυφές Μαύρη (1883μ) και Ψαρή (1817μ). Είναι απαραίτητος ο χειμερινός εξοπλισμός και η πείρα σε χειμερινές αναβάσεις. Στο διήμερο μπορούν να συμμετάσχουν και όσοι δεν ενδιαφέρονται να ανέβουν στις κορυφές, αλλά απλώς να θαυμάσουν το μεγαλείο τους.

Κυριακή 21

Φαράγγι Δικτάμου

Αρχηγός: Μαννιάνα Μιγάδη • Ώρες πορείας : 5 • Β.Δ. 1

Η εξόρμηση μας αρχίζει με επίσκεψη στην αρχαία Απτέρα που ιδρύθηκε στο ύψωμα Παλιόκαστρο, σε έναν τόπο που παραμένει μοναδικός για τη φυσική του ομορφιά, με τον πανέμορφο κόλπο της Σούδας στα βόρεια και την επιβλητική οροσειρά των Λευκών Ορέων στα νότια. Στη συνέχεια από το Κάτω Χωριό Χανίων περπατάμε μέχρι το χωριό Στύλος μέσα από την κοίτη του καταπράσινου φαραγγιού του Δικτάμου. Ακολουθεί μπάνιο σε κοντινή παραλία.


Μεγάλη Πέμπτη 25 – Τρίτη του Πάσχα 30

Πάσχα στην Πάρο και την Αντίπαρο

Αρχηγός: Πολυτίμη Χρηστάκου

Πάρος, η Ελλάδα λαμπυρίζει εδώ! Ένα νησί κατάλευκο, σαν το μάρμαρό του, με την Εκατονταπυλιανή – την Αγιά Σοφιά του Αιγαίου – τους πανέμορφους παραδοσιακούς οικισμούς, τις αμέτρητες αμμουδερές παραλίες, παλιά και συναρπαστικά μονοπάτια, τους φιλόξενους κατοίκους του και την ξεχωριστή ντόπια κουζίνα του με το παριανό κρασί, σίγουρα, μας επιφυλάσσει ένα αξέχαστο ελληνικό Πάσχα! Όμως και η Αντίπαρος, τόπος ιστορικός με παγκόσμιο ενδιαφέρον, θα εμπλουτίσει τις αισθήσεις μας. Το αναλυτικό πρόγραμμα θα ανακοινωθεί εγκαίρως.

[ + ]