Απρίλιος 2018

Κυριακή 1

Καπετανιανά – Κόφινας

Αρχηγός: Μιχάλης Λυρατζάκης • Ώρες πορείας: 6 • Β.Δ.: 2

Ξεκινάμε από τα Καπετανιανά (750μ) κι ακολουθούμε το μονοπάτι. Μπαίνουμε σε ένα μικρό φαράγγι που μας οδηγεί στα ριζά του Κόφινα (1231μ). Ανεβαίνουμε στην κορυφή και θαυμάζουμε την υπέροχη θέα του Νότιου Κρητικού Πελάγους και των ορεινών όγκων του Ψηλορείτη και των Λασηθιώτικων βουνών. Στην επιστροφή περνάμε από την ανακαινισμένη Μονή στο Λουσούδι και καταλήγουμε στα Καπετανιανά.


Μεγάλη Πέμπτη 5 – Τρίτη του Πάσχα 10

Πάσχα στην Τήνο

Αρχηγός: Άννα Παπαδάκη

Το νησί του Χαλεπά και του Γύζη, το νησί του μάρμαρου και του γρανίτη, το νησί της Παναγίας, των περιστεριώνων και των λιθόστρωτων μονοπατιών, της υπέροχης ενδοχώρας του θα γνωρίσουμε πεζοπορώντας μέσα στην κατανυκτική ατμόσφαιρα των ημερών του Πάσχα.


Κυριακή 15

Νίδα – Ρούβας – Ζαρός

Αρχηγός: Φάνης Μάμος • Ώρες πορείας: 7 • Β.Δ.: 2

Ξεκινάμε από το Οροπέδιο της Νίδας (1400μ) και αφού περάσουμε τις περιοχές Βάρσαμος και Αμουδάρα, κατηφορίζουμε προς το δάσος του Ρούβα. Μέσω της περιοχής Δύο Πρίνοι προσεγγίζουμε το πανέμορφο φαράγγι του Ζαρού, το οποίο διασχίζουμε και καταλήγουμε στη λίμνη του Ζαρού (420μ).


Κυριακή 22

Φαράγγι Μέσονα

Αρχηγός: Άρια Χατζηβασίλη • Ώρες πορείας: 6 • Β.Δ.: 2

Ξεκινάμε από το Καβούσι (100μ) ακολουθώντας ανηφορικό παλιό πλακόστρωτο μονοπάτι πλευρικά, ανατολικά του Φαραγγιού του Μέσονα. Επισκεπτόμαστε τον αρχαιολογικό χώρο του Αζοριά και στη συνέχεια βαδίζουμε πλευρικά, δυτικά του φαραγγιού πλάι σε παλιό χτιστό καταπότη. Αφήνοντας πίσω μας το φαράγγι συναντάμε εγκαταλελειμμένους οικισμούς και αναβαθμίδες και φτάνουμε λίγο χαμηλότερα από το Οροπέδιο της Θρυπτής
(950μ). Από εκεί, ένα παλιό λιθόστρωτο μονοπάτι μας οδηγεί στο Καβούσι (100μ). Η διαδρομή είναι ξεχωριστή και προσφέρει εξαιρετική θέα.


Κυριακή 29

α. Φαράγγι Γωνιών – Οροπέδιο Έβδομος – Γωνιές

Αρχηγός: Χριστίνα Σμαραγδή • Ώρες πορείας: 5 • Β.Δ.:1

Ξεκινάμε από το σημείο Πόρος του Αρμολόγου (410μ), στο δρόμο Τύλισσος – Ανώγεια κι ανεβαίνουμε το Φαράγγι των Γωνιών ή Φαράγγι του Λαγού, όπως το λένε οι ντόπιοι. Το φαράγγι έχει μήκος 3,5 χλμ και στο δρόμο μας συναντάμε το σπήλαιο του Καλησπέρη ή Μιχαήλ Βλάχου. Στο τέλος του φαραγγιού φτάνουμε στο εκπληκτικής ομορφιάς Οροπέδιο του Έβδομου (850μ), στο σημείο που ονομάζεται Κακαρίδα από τις πολλές πέρδικες που υπήρχαν. Απολαμβάνουμε την υπέροχη θέα και διασχίζουμε το οροπέδιο από μονοπάτι μέχρι τον λόφο Αντιχτή. Από κει κατεβαίνουμε στις Γωνιές (650μ) από μονοπάτι και χωματόδρομο.

β. Γνωριμία με την αναρρίχηση

Αναβάλλεται για την Κυριακή 3 Ιουνίου

Αρχηγός: Άρης Μαυρομμάτης

Μια ευκαιρία για παλιούς και νέους αναρριχητές να επισκεφθούν το περίφημο αναρριχητικό πεδίο στο Βουλισμένο Αλώνι. Με τη βοήθεια της Αναρριχητικής Κοινότητας Κρήτης όλοι μπορούν να έρθουν σε επαφή με το άθλημα της αναρρίχησης βράχου.

[ + ]