Απρίλιος 2017

Κυριακή 2

α. Μουσείο και Αρχαιολογικό Πάρκο Ελεύθερνας

Αρχηγός: Φωτεινή Σαρακινού • Ώρες πορείας: 5• Β.Δ.: 1

Πως να απολαύσεις ένα σπουδαίο, ολοκαίνουργιο Μουσείο, όπως αυτό της Ελεύθερνας, αν δεν περιηγηθείς και γνωρίσεις τον τόπο που έφερε στο φως όλο αυτόν το θησαυρό! Γι’ αυτό κι εμείς, αφού επισκεφτούμε το Μουσείο, θα περπατήσουμε σε πανέμορφα δασωμένα μονοπάτια και χωματόδρομους, θα δούμε από κοντά ερείπια αρχαίων πόλεων, γεφύρια, λαξευτούς τάφους και δεξαμενές. Κι όλα αυτά μέσα σε μια πανέμορφη κρητική φύση.

β. Φαράγγι του Χα

Αρχηγός: Ζουμπουλιά Βολωνάκη • Ώρες πορείας: 7 • Β.Δ.: 3+

Ξεκινώντας από τη Θρυπτή θα περπατήσουμε για 30 λεπτά ως το εκκλησάκι της Αγίας Άννας, όπου θα μπούμε στο φαράγγι. Το φαράγγι έχει 28 ραπέλ, το μεγαλύτερο από τα οποία έχει ύψος 35μ και τοιχώματα 200-300 μέτρων που ορθώνονται κάθετα και προκαλούν δέος. Γενικά διαθέτει πολύ στενά τοιχώματα και προς το τέλος του θα δούμε τον μεγάλο καταρράκτη του Μάστορα ύψους 215 μέτρων. Η έξοδος του φαραγγιού είναι στο Μοναστηράκι. Απαραίτητη η εμπειρία στο κατέβασμα φαραγγιών και η στολή νεοπρέν.


Κυριακή 9

Νίδα – Βορίζια

Αρχηγός: Φάνης Μάμμος • Ώρες πορείας: 6 • Β.Δ.: 2

Από τη Νίδα (1370μ) και από χωματόδρομο φτάνουμε στον Πόρο της Μηλιάς και ακολουθούμε μονοπάτι μέσα σε πρίνους με κατεύθυνση νότια έχοντας πλευρικά το εντυπωσιακό Βοριζιανό φαράγγι. Κατηφορίζοντας παλιό μονοπάτι φτάνουμε στα Βορίζια (560μ).


Πάσχα 13 – 17 Απριλίου

Μετέωρα

Αρχηγός: Μανούσος Πουλινάκης

Πενταήμερη εξόρμηση στα επιβλητικά Μετέωρα με καθημερινές πεζοπορίες, αναρρίχηση και rafting! Θα γνωρίσουμε τα μονοπάτια της περιοχής, θα επισκεφτούμε μοναστήρια, οι έμπειροι αναρριχητές θα δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους στο γνωστότερο αναρριχητικό πεδίο παραδοσιακής αναρρίχησης της Ελλάδας και θα ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να κατακτήσουμε τον Ασπροπόταμο (Αχελώο), ένα ποτάμι με συνεχόμενα κατεβάσματα, χωρίς όμως μεγάλη δυσκολία.
Η αναρρίχηση αφορά έμπειρους αναρριχητές, δεν θα έχει εκπαιδευτικό χαρακτήρα. Στο rafting μπορούν να συμμετέχουν άτομα χωρίς προηγούμενη εμπειρία.
Η διαμονή μας θα γίνει σε κάμπινγκ ή ξενοδοχείο στο Καστράκι.


Σάββατο 22 – Κυριακή 23

Σαμαριά με τον ΕΟΣ Χανίων

Αρχηγός: Δ.Σ. • Ώρες πορείας: 3+3 • Β.Δ.: 1

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Χανίων σε συνεργασία με τη Δ/νση Δασών Χανίων διοργανώνουν και φέτος το Πανηγύρι της Οσίας Μαρίας στον οικισμό της Σαμαριάς όπου θα τελεστεί θεία Λειτουργία την Κυριακή 23 Απριλίου με επίσημο προσκαλεσμένο το Σύλλογό μας.


Κυριακή 23

Νίδα – Καμαραϊκό Σπήλαιο – Καμάρες

Αρχηγός: Μανώλης Κτιστάκης • Ώρες πορείας: 8 • Β.Δ.: 3

Ξεκινάμε από το Οροπέδιο της Νίδας (1370μ) με κατεύθυνση νότια. Ακολουθώντας σηματοδοτημένο μονοπάτι περνάμε από χαρακτηριστικά μιτάτα και πρινοδάσος και φτάνουμε στο Καμαραϊκό Σπήλαιο (1700μ). Στη συνέχεια ακολουθούμε το μονοπάτι Ε4 πάντα σε πρινοδάσος, περνάμε από τέσσερις πηγές νερού και καταλήγουμε στις Καμάρες.


Τριήμερο 29 Απριλίου – 1 Μαΐου

Ύδρα

Αρχηγός: Άννα Παπαδάκη

Στο φημισμένο νησί του Αργοσαρωνικού με την πλούσια ναυτική παράδοση, τη λαμπρή ιστορική διαδρομή και την υπέροχη αρχιτεκτονική θα περιηγηθούμε την πιο όμορφη εποχή του χρόνου. Το νησί συνδυάζει το παραδοσιακό αλλά και κοσμοπολίτικο περιβάλλον του οικισμού της Ύδρας (Χώρα) με τις εναλλαγές του ανάγλυφου του νησιού. Ακολουθώντας το καλά διατηρημένο δίκτυο μονοπατιών (περίπου 80χλμ), θα περπατήσουμε με αφετηρία την πόλη της Ύδρας σε δασωμένη πευκόφυτη διαδρομή προς το Μίτσι, ή προς τον φάρο της Ζούρβας σε αυστηρό πέτρινο τοπίο. Και φυσικά θα δούμε το ηλιοβασίλεμα από τον Προφήτη Ηλία αφού απολαύσουμε τη θέα από την κορυφή του ΄Ερωτα (588μ) την ψηλότερη κορυφή της Ύδρας. Στην επιστροφή μπορεί να επισκεφτούμε και τον Πόρο, το νησί της γαλήνης, της ρομαντζάδας και της ξενοιασιάς.

[ + ]