Απρίλιος 2016

Κυριακή 3

Άγιος Χαράλαμπος – Μικρός Αφέντης – Κασταμονίτσα

Αρχηγός: Νίκος Ρομπογιαννάκης • Ώρες πορείας: 7 • Β.Δ.: 2

Από τον Άγιο Χαράλαμπο (840μ) στο Οροπέδιο Λασιθίου ξεκινάμε την ανάβαση στον Μικρό Αφέντη (1578μ) ακολουθώντας κατά κύριο λόγο μονοπάτι, μια όμορφη διαδρομή που κάνει ο Σύλλογός μας για πρώτη φορά. Στην κορυφή απολαμβάνουμε τη θέα. Κατηφορίζοντας περνάμε από το Τσούλη Μνήμα και καταλήγουμε στην Κασταμονίτσα (520μ) ακολουθώντας το παλιό μινωικό μονοπάτι.


Κυριακή 10

Φαράγγι Μέσονα

Αρχηγός: Άρια Χατζηβασίλη • Ώρες πορείας: 6 • Β.Δ.: 2

Θα ξεκινήσουμε από το Καβούσι (100μ) ακολουθώντας ανηφορικό παλιό πλακόστρωτο μονοπάτι πλευρικά ανατολικά του Φαραγγιού του Μέσονα. Θα επισκεφτούμε τον αρχαιολογικό χώρο του Αζοριά και στη συνέχεια θα βαδίσουμε πλευρικά δυτικά του φαραγγιού πλάι σε παλιό χτιστό καταπότη. Αφήνοντας πίσω μας το φαράγγι θα συναντήσουμε εγκαταλελειμμένους οικισμούς και αναβαθμίδες και θα φτάσουμε λίγο χαμηλότερα από το Οροπέδιο της Θρυπτής (950 μ). Από εκεί, ένα παλιό λιθόστρωτο μονοπάτι θα μας οδηγήσει στο Καβούσι. Η διαδρομή είναι ξεχωριστή και προσφέρει εξαιρετική θέα.


Κυριακή 17

Γιους Κάμπος – Πανόρι – Μέρωνας

Αρχηγός: Φωτεινή Σαρακινού • Ώρες πορείας: 6 • Β.Δ.: 2

Αφού θαυμάσουμε τον μοναδικά λουλουδιασμένο Γιους Κάμπο (850μ) θα ακολουθήσουμε χαρακτηριστική ορεινή διαδρομή σε άλλοτε ήπιο και άλλοτε τραχύ ανάγλυφο με θέα στο χιονισμένο Ψηλορείτη, τον Κέδρο και την κοιλάδα του Αμαρίου. Η πορεία μας καταλήγει στο όμορφο αμφιθεατρικά χτισμένο χωριό του Μέρωνα (650μ).


Σάββατο 23 – Κυριακή 24

Διπλόρι – Ρούβας – Ζαρός

Αρχηγός: Φάνης Μάμμος • Ώρες πορείας: 4+3 • Β.Δ.: 1

Το πρωί ξεκινάμε από το Διπλόρι (1300μ) πάνω από τη Γέργερη και κατεβαίνουμε στο Δάσος του Ρούβα, όπου κατασκηνώνουμε και απολαμβάνουμε το δάσος. Την Κυριακή προαιρετικά ανεβαίνουμε ως στους Δύο Πρίνους για να θαυμάσουμε τη θέα και το απομεσήμερο διασχίζουμε το φαράγγι του Ζαρού και καταλήγουμε στο Βότομο. Τα πράγματά μας θα μεταφερθούν με φορτηγάκια.


Κυριακή 24

Φαράγγι Τσούτσουρα

Αρχηγός: Μανούσος Πουλινάκης • Ώρες πορείας: 6 • Β.Δ.: 1+

‘Ένα φαράγγι εύκολο, εντυπωσιακό και αρκετά στενό, με μικρές αλλά συνεχείς καταβάσεις-ραπέλ, συνολικά 13, με τη μεγαλύτερη 32 μ. Για να προσεγγίσουμε την είσοδο του φαραγγιού θα περπατήσουμε περίπου 30 λεπτά σε χωματόδρομο και μονοπάτι. Η έξοδος του φαραγγιού είναι στον Τσούτσουρα, όπου οι γενναίοι θα απολαύσουν το μπάνιο τους στη θάλασσα. Για τη συμμετοχή στην κατάβαση χρειάζεται καλή σχέση με το ύψος.


Εβδομάδα του Πάσχα 27 Απριλίου – 3 Μαΐου

Ιταλία

Αρχηγός: Ζουμπουλιά Βολωνάκη

Μια βδομάδα στην Κεντρική/Βόρεια Ιταλία. Θα γνωρίσουμε περιοχές της Ετρουρίας, Λιγουρίας και Τοσκάνης που δεν είναι γνωστές στον μαζικό τουρισμό. Η πτήση μας από Ηράκλειο θα μας φέρει στη Ρώμη, όπου θα κάνουμε μικρή στάση και στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε βόρεια. Le vie degli Etruschi, Montemerano, Sarzana, Pisa, το υπέροχο Parco Cinque Terre, το εθνικό Parco dei 100 laghi, το Parco Alpi Apuane στα Απέννινα είναι μέσα στο πρόγραμμά μας.

[ + ]