β. Φαράγγι Ρόζας (Σκουπιδομάζωμα – Canyoning)

Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2023

Τεχνική κατάβαση (canyoning) στο Φαράγγι της Ρόζας για τους απόφοιτους σχολής κατάβασης φαραγγιών.

Μια φορά το χρόνο εθελοντές του ΕΟΣ Ηρακλείου, αλλά και εθελοντές από άλλους Συλλόγους, πραγματοποιούν καθαρισμό σε ένα φαράγγι ώστε να συνεχίσουμε να απολαμβάνουμε την αγαπημένη μας φύση. Μια κίνηση που, εκτός από ουσιαστική, στόχο έχει και την ευαισθητοποίηση και την ενίσχυση της διάδρασης της τοπικής κοινότητας με το φυσικό τοπίο.

Στενό, μικρό αλλά εντυπωσιακό το τεχνικό τμήμα του φαραγγιού Ρόζα. Πήρε το όνομα του από τα επιβλητικά κάθετα τοιχώματα του γεμάτα βραχοσκεπές και σπηλαιώσεις. Αποτελεί ενδιαίτημα για πολλά αρπακτικά πτηνά όπως τα όρνεα.

Καλό είναι να έχουμε μαζί μας γάντια κήπου για το σκουπιζομάζωμα και ενισχυμένες σακούλες. Το φαράγγι είναι στεγνό και δροσερό αυτή την περίοδο.

Επίδειξη τεχνικών: 15 λεπτά – Περπάτημα προς την είσοδο: 20 λεπτά – Διάρκεια κατάβασης: 4 ώρες – Αριθμός καταβάσεων: 6 – Μέγιστη κατάβαση: 12μ – Μήκος διαδρομής: 1χλμ.

Αρχηγός: Μάνος Πετράκης  •  Ώρες κατάβασης: 4  •  Β.Δ.: 1+

Ώρα αναχώρησης: 08:00 από τον Κρητικό Φούρνο στην Κνωσού με Ι.Χ.

Πληροφορίες – Συμμετοχές: Δευτέρα έως Παρασκευή 20.00 – 22.00 στα γραφεία του Ορειβατικού Συλλόγου, Δικαιοσύνης 53, Ηράκλειο, τηλ. 2810 227609.

 

[ + ]