Φαράγγι Σαρακίνας

Κυριακή 27 Ιουνίου 2021

Σε συνεργασία με τον Ορειβατικό Αγίου Νικολάου διοργανώνουμε κυκλική πεζοπορία στο πανέμορφο φαράγγι της Σαρακίνας, κοντά στην Ιεράπετρα. Το φαράγγι είναι πλούσιο σε βλάστηση, πουλιά και νερό σχεδόν όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Θα ξεκινήσουμε την πεζοπορία μας από το χωριό Μύθοι, απ’ όπου θα πάρουμε τον ανηφορικό δρόμο για Μάλλες. Στη συνέχεια, θα στρίψουμε αριστερά σε κατηφορικό χωματόδρομο που θα μας οδηγήσει στη ρεματιά μέσα από το πευκοδάσος. Ανάλογα τη διάθεση και τις δυνατότητες της ομάδας, μπορεί να περπατήσουμε λίγο αντίθετα στη ροή του ρέματος, για να επισκεφτούμε την πιο άγρια και δύσβατη πλευρά του ως τις αργιλώδεις πλαγιές του. Επιστρέφοντας, θα πάρουμε τη συνήθη πορεία μέσα στην κοίτη του φαρραγγιού ως την έξοδό του.

Η διαδρομή είναι μικρή αλλά θέλει προσοχή, γιατί έχει αρκετά δύσκολα σημεία, όπως όλα τα φαράγγια. Η διάσχιση του περιλαμβάνει περπάτημα στο νερό και σκαρφάλωμα στους βράχους που βρίσκονται στην κοίτη του.

Συστήνονται παπούτσια και ρούχα κατάλληλα για περπάτημα μέσα στο νερό.

Η ημέρα μας θα τελειώσει με μπάνιο στη θάλασσα στην παραλία του Μύρτου.

Αρχηγός: Σίμος Βλάσσης  •   Ώρες πορείας: 4  •  Β.Δ.: 2

Ώρα αναχώρησης: 8:00 πμ από το Αρχαιολογικό Μουσείο.

Πληροφορίες – Συμμετοχές: Δευτέρα έως Παρασκευή, 20.30 – 22.30, στα γραφεία του Ορειβατικού Συλλόγου, Δικαιοσύνης 53, Ηράκλειο, τηλ. 2810-227609.

[ + ]