Μοχός – Μάλια

Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2020

Δωρεάν πεζοπορία για όλους αυτούς που αγαπούν τη φύση και τον πολιτισμό. Η εξόρμηση είναι προσφορά του Ορειβατικού Συλλόγου Ηρακλείου και είναι ενταγμένη στο αθλητικό καλεντάρι του Δήμου Ηρακλείου και του τμήματος αθλητισμού (ΔΟΠΑΦΜΑΗ), ο οποίος θα προσφέρει την μετακίνηση.

Ξεκινάμε την πορεία μας από το όμορφο παραδοσιακό χωριό Μοχός (390μ) κατηφορίζοντας στο παλιό λιθόκτιστο μονοπάτι με υπέροχη θέα στα βόρεια παράλια.

Μετά το τέλος της πεζοπορίας μεταβαίνουμε με το λεωφορείο στον αρχαιολογικό χώρο Μαλίων, όπου θα γίνει δωρεάν ξενάγηση, ευγενική χορηγία του Σωματείου επαγγελματιών Ξεναγών Κρήτης & Σαντορίνης. Καταλήγουμε σε κοντινή παραλία για μπάνιο ή φαγητό.

Η συνολική πορεία είναι 6 χλμ και είναι κατηφορική. Θεωρείται εύκολη και συνιστάται για καινούργιους ορειβάτες και για παιδιά που συνοδεύονται από τους γονείς τους. Μην ξεχάσετε να φορέσετε τα ορειβατικά σας μποτάκια ή γερά αθλητικά παπούτσια και να έχετε μαζί σας ένα μικρό σακίδιο με τα απαραίτητα της ημέρας.

*Για τυχόν ακύρωση συμμετοχής ενημερώστε μας οπωσδήποτε έως την Παρασκευή στις 22:00!

**ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ: Κάθε συμμετέχων/ουσα θα πρέπει να έχει μαζί του/της μάσκα και να εφαρμόζει όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας βάση οδηγιών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Αρχηγός: Δ.Σ.  •  Ώρες πορείας: 3  •  Β.Δ.: 1

Ώρα αναχώρησης: 8:30 πμ από το Αρχαιολογικό Μουσείο.

Πληροφορίες – Συμμετοχές: Δευτέρα έως Παρασκευή 20.30 – 22.30 στα γραφεία του Ορειβατικού Συλλόγου, Δικαιοσύνης 53, τηλ. 2810-227609.

[ + ]