β. Φουρφουράς – Λέσκα – Φαράγγι Πλατανιών

Α ν α β ά λ λ ε τ α ι   λ ό γ ω   κ α ι ρ ο ύ.

Θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση.

Ξεκινάμε από το Φουρφουρά Αμαρίου (460μ) και αφού περπατήσουμε, για λίγο, σε δρόμο συναντάμε το γήπεδο του χωριού. Από εδώ ξεκινά η ανάβαση σε παλιό μονοπάτι-καλντερίμι που οδηγεί στη θέση Λέσκα (1484μ). Λίγο πριν το μέσο της ανάβασης συναντάμε την πηγή Όχρα, στο σημείο Κορακιά, με τρεχούμενο νερό (πολλές φορές και το καλοκαίρι), ενώ μετά, το μονοπάτι συνεχίζει μέσα σε δάσος από κυπαρίσσια, πρίνους και πεύκα.

Εν συνεχεία από τη θέση Λέσκα διανύουμε χωματόδρομο για περίπου 4 χλμ ώσπου να αρχίσει η κατάβαση προς το Φαράγγι των Πλατανιών. Διασχίζουμε το φαράγγι με τα όμορφα και συγχρόνως απόκρημνα περάσματά του για να καταλήξουμε στο χωριό Πλατάνια (420μ). Από εκεί επιβιβαζόμαστε στο λεωφορείο και αναχωρούμε για Ηράκλειο.

Η πορεία έχει συνολικό μήκος περίπου 15 χλμ και απευθύνεται σε πεζοπόρους με σχετική εμπειρία στο βουνό και καλή φυσική κατάσταση.

Αρχηγός: Γιάννης Αντωνάκης   •   Ώρες πορείας: 7   •   Β.Δ.: 3

Ώρα αναχώρησης: 7:30 πμ από το Αρχαιολογικό Μουσείο.

Πληροφορίες – Συμμετοχές: Δευτέρα έως Παρασκευή, 20.30 – 22.30, στα γραφεία του Ορειβατικού Συλλόγου, Δικαιοσύνης 53, Ηράκλειο, τηλ. 2810-227609.

[ + ]