Ανώγεια – Ζωνιανά

Συνολική διαδρομή : 13,1 χιλ / ώρες πορείας: 7 / βαθμός δυσκολίας: 2

Η πεζοπορία ξεκινά από τ΄Ανώγεια (693μ.) και με κατεύθυνση νότια πάνω σε μονοπάτι και χωματόδρομο με ήπια ανηφορική κλήση, φτάνει στη Ρούσσα Λίμνη , που είναι παρά την ονομασία του ένα μεγάλο δάσος από πρίνους. Πρώτη στάση της διαδρομής στην εκκλησία Παναγία η Ρουσσολιμνιώτισσα (1117μ.).

Στη συνέχειαα με κατεύθυνση δυτική και μέσα από το δάσος της Ρούσσας Λίμνης κατεβαίνουμε στο φαράγγι των Ζωνιανών στη θέση “Σταυρός”(930μ.). Μπαίνουμε στο φαράγγι των Ζωνιανών, ένα φαράγγι εύκολα προσβάσιμο και ασφαλές για περπάτημα, καθώς η κλίση του είναι ήπια. Τα πετρώματα του σε πολλά σημεία είναι εντυπωσιακά, καθώς έχουν πολλά στρώματα, ενώ πολλά δέντρα έχουν φυτρώσει στις κατακόρυφες πλαγιές των στενών σημείων του. Στο τελευταίο τμήμα του, κοντά στα Ζωνιανά (620μ), τα τοιχώματα ανοίγουν και το φαράγγι δίνει τη θέση του σε μια στενή κοιλάδα.

Φτάνωντας στα Ζωνιανά μην παραλείψετε να επισκεφτείτε το σπήλαιο των Ζωνιανών με τον υπέροχο διάκοσμο από σταλακτίτες και σταλαγμίτες, το περίφημο σπήλαιο του Σφεντόνη αλλά και το μουσείο με τα κέρινα ομοιώματα.

Αφήστε μια απάντηση

[ + ]