Χερσόνησος Σινά, Αίγυπτος

7 -12 Μαΐου 2024

Ορειβασία μέσα από στενά ρέματα, ερήμους και ψηλά βουνά με τις φυλές των Βεδουίνων στη Χερσόνησο του Σινά.

Δευτερα 6 Μαΐου: Αναχώρηση με νυχτερινή πτήση για Κάιρο μέσω Αθήνας.
Τρίτη 7 Μαΐου: Αναχώρηση για τη Χερσόνησο του Σινά. Επίσκεψη στο Μοναστήρι της Αγίας Αικατερίνης και ανάβαση στο Όρος του Μωυσή (Αγία Κορυφή), υψόμετρο 2.285μ.
Τετάρτη 8, Πέμπτη 9, Παρασκευή 10: Πεζοπορικές διαδρομές και ανάβαση στην ψηλότερη κορυφή της Αιγύπτου, την Αγία Αικατερίνα (2.642μ.). Διαμονή σε σκηνές σε βεδουίνικους κήπους ή σε κορυφές στη σιναΐτικη έρημο. Περπατάμε μέσα από στενά ρέματα, ερήμους και ψηλά βουνά διασχίζοντας τα εδάφη κυρίως της φυλής των Jebeleya, της προστάτιδας φυλής του Μοναστηριού από τα Βυζαντινά χρόνια μέχρι και σήμερα. Τρεις ημέρες στην ερημιά, μακριά από τον «πολιτισμό».
Σάββατο 11: Σύντομη επίσκεψη στη Nuweiba για κολύμπι στους κοραλλιογενείς υφάλους,  Διαμονή σε ξύλινα μπανγκαλόου στην παραλία.
Κυριακή 12: Επιστροφή στο Κάιρο, διαδρομή περίπου 6-8 ώρες. Στον λίγο χρόνο που απομένει είτε κάνουμε βόλτα στην αγορά του Αλ Χαλίλι είτε επισκεπτόμαστε τις Πυραμίδες.
Δευτέρα 13: Αναχώρηση από το Κάιρο τα χαράματα και άφιξη στο Ηράκλειο στις 9:00 το πρωί.
Πτήσεις μέσω Αθήνας με Aegean Air.
Καθημερινή πεζοπορία 15-20 χλμ, ή αναλόγως του υψομέτρου και του πεδίου. Μεταφορές με microbus.
**ΠΡΟΣΟΧΗ: Η λίστα συμμετοχών έχει κλείσει με άτομα από τη λίστα εκδήλωσης ενδιαφέροντος (από Νοέμβριο 2023).

Αρχηγός: Κωνσταντίνα Αρετάκη

Πληροφορίες – Συμμετοχές: Δευτέρα έως Παρασκευή 20.00 – 22.00 στα γραφεία του Ορειβατικού Συλλόγου, Δικαιοσύνης 53, Ηράκλειο, τηλ. 2810227609.

[ + ]