β. Χοντροβολάκοι – Πρίνος – Ρωμανιές – Χοντροβολάκοι

Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2023

Ένα όμορφο κομμάτι των βουνών του Ορεινού Ιεράπετρας θα περπατήσουμε σε τούτη τη βουνοδιαδρομή μας, το οποίο βρίσκεται στην δυτική-νοτιοδυτική μεριά του.

Αφετηρία  μας είναι η θέση Χοντροβολάκοι (360μ). Κινούμενοι ανατολικά με πορεία ελαφρά ανηφορική περνάμε από τον σπηλαιόπορο του Ανηφορά (530μ) και από τη θέση Δράκωνα  μπαίνουμε στο φαράγγι της Γούλας. Με πορεία μέτρια ανηφορική και βόρεια κατεύθυνση θα φτάσουμε  στη θέση Σκάφη (640μ).΄

Συνεχίζουμε βόρεια προς τη θέση Πρίνος (810μ), όπου θα  ανεφοδιαστούμε με νερό από πηγή. Κατόπιν παίρνοντας δυτική κατεύθυνση,  σε παλιό μονοπάτι φτάνουμε στη θέση Ρωμανιές (950μ), με υπέροχη θέα προς το Λυβικό πέλαγος.

Από εκεί αρχίζουμε να κατηφορίζουμε με νότια κατεύθυνση για τη θέση “στου Μπιφ” (600μ).  όπου υπάρχει ρήγμα λόγο υπόγειας σπηλαίωσης και υδάτων. Στην συνέχεια προχωράμε κατηφορικά για τη θέση Χοντροβολάκοι.

Τέλος, για να κλείσει όμορφα η μέρα, επισκεπτόμαστε ρακοκάζανο και απολαμβάνουμε φρέσκοαποσταγμένη  ρακή και κρέας στα κάρβουνα.

Η διαδρομή ενδείκνυται για ορειβάτες σε σχετικά καλή φυσική κατάσταση,

Συνολική υψομετρική διαφορά: 1180μ

Αρχηγός: Δημήτρης Σφυράκης  •  Ώρες πορείας: 7  •   Β.Δ.: 2

Ώρα αναχώρησης: 7:00 π.μ. από το Αρχαιολογικό Μουσείο.

Πληροφορίες – Συμμετοχές: Δευτέρα έως Παρασκευή 20.00 – 22.00 στα γραφεία του Ορειβατικού Συλλόγου Ηρακλείου, Δικαιοσύνης 53, τηλ. 2810 227609.

[ + ]