Κορίτσι – Βρομονερό – Κρουσώνας

Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2021

Εύκολη πεζοπορία για νέους ορειβάτες και παιδιά που συνοδεύονται από τους γονείς τους.

Η πορεία μας θα ξεκινήσει περίπου 2 χλμ μετά την εκκλησία της Αγίας Μαρίνας (1.300μ) που βρίσκεται στο δρόμο από τα Ανώγεια προς Νίδα. Ακολουθώντας χωματόδρομο θα περάσουμε από το οροπέδιο Κορίτσι και το εκκλησάκι του Αγίου Αριστείδη και θα κατηφορίσουμε από μονοπάτι στο πλάι του Σκίνακα στο Δάσος Βρομονερό. Τέλος από χωματόδρομο θα καταλήξουμε στο Μοναστήρι της Αγίας Ειρήνης (650μ) στον Κρουσώνα.

Η ονομασία Βρομονερό – και όχι Βρωμονερό – είναι αρχαία και προέρχεται από τις λέξεις βριμόν, που σημαίνει δυνατό, και ιερόν. Λέγεται πως η θεά Δήμητρα είδε τον ήρωα Ιάσωνα στις υπώρειες της Ίδης και αφού έσβησε τον έρωτά της γεννήθηκε ο Πλούτος.

Το πρινόδασος του Βρομονερού βρίσκεται στις ανατολικές πλαγιές του Ψηλορείτη, ακριβώς κάτω από το αστεροσκοπείο του Σκίνακα. Είναι ένα μικρό πλάτωμα το οποίο φιλοξενεί ένα πυκνό δάσος από πρίνους, σφενδάμια και σκίνους. Το πρινόδασος είναι από τα μοναδικά εναπομείναντα στην Κρήτη και αποτελεί μια εκπληκτική επιλογή για μια ημερήσια εκδρομή κοντά στο Ηράκλειο.

* Για τυχόν ακύρωση συμμετοχής ενημερώστε μας οπωσδήποτε έως την Παρασκευή στις 22:00!
** ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ: Οι συμμετέχοντες υποχρεούνται να φορούν μάσκα στο λεωφορείο και να συμμορφώνονται με τα μέτρα προστασίας κατά της covid19.

Αρχηγός: Φάνης Μάμος  •  Ώρες πορείας: 4  •  Β.Δ.: 1

Ώρα αναχώρησης: 08.00 π.μ. από το Αρχαιολογικό Μουσείο.

Πληροφορίες – Συμμετοχές: Δευτέρα έως Παρασκευή 20.30 – 22.30 στα γραφεία του Ορειβατικού Συλλόγου, Δικαιοσύνης 53, τηλ. 2810-227609.

[ + ]