α. Διάσχιση Ψηλορείτη

Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2021

Η κλασική φθινοπωρινή διάσχιση του Ψηλορείτη που δίνει την ευκαιρία σε νέους και παλιούς ορειβάτες μας να απολαύσουν το μεγαλείο του λίγο πριν ντυθεί στα λευκά!

Η εμπειρία στο βουνό και η άριστη φυσική κατάσταση είναι προϋποθέσεις για την συμμετοχή.

Ξεκινάμε πολύ νωρίς το πρωί από το Οροπέδιο της Νίδας (1450μ.) από όπου ακολουθώντας το κλασικό μονοπάτι ανεβαίνουμε στην κορυφή του Ψηλορείτη, τον Τίμιο Σταυρό (2456μ.).

Από εκεί κατηφορίζουμε νοτιοδυτικά μέχρι το καταφύγιο του ΕΟΣ Ρεθύμνου, Τουμπωτός Πρίνος (1400μ.), όπου, αφού ξεκουραστούμε, συνεχίζουμε την πορεία μέσα από δασωμένο μονοπάτι μέχρι το χωριό Φουρφουράς (500μ.).

Η εξόρμηση αυτή αφιερώνεται στη μνήμη του αγαπητού μας φίλου Γιωργου Ζαχαριουδάκη. Ο Γιώργος υπήρξε παλιό μέλος του ΕΟΣ Ηρακλείου, διετέλεσε επί χρόνια ταμίας του Συλλόγου και τον στήριξε ιδιαίτερα με την συνεπή και υπεύθυνη προσφορά του. Το πιο ψηλό βουνό της Κρήτης είναι το κατάλληλο μέρος για να τον μνημονεύσουμε.

Αρχηγός: Μιχάλης Λυρατζάκης  •  Ώρες πορείας: 10  •  Β.Δ.: 4

Ώρα αναχώρησης: 06:00 από το Αρχαιολογικό Μουσείο.

Πληροφορίες – Συμμετοχές: Δευτέρα έως Παρασκευή 20.30 – 22.30 στα γραφεία του Ορειβατικού Συλλόγου, Δικαιοσύνης 53, Ηράκλειο, τηλ. 2810-227609.

[ + ]