Καπετανιανά – Λιμνιά – Κουδουμάς – Άι Γιάννης

Κυριακή 17 Μαρτίου 2019

Από τα Καπετανιανά (750μ) θα ξεκινήσουμε την πορεία μας πάνω στο αρχαίο μονοπάτι που ένωνε τους ορεινούς οικισμούς της περιοχής με το γιαλό και το παρθένο πευκοδάσος της νότιας πλευράς του βουνού.

Στο δρόμο θα συναντήσουμε ερείπια οικισμών που θέρισε η πανούκλα, θα περάσουμε από το ξακουστό Λουσούδι και θα φτάσουμε στη θέση Λιμνιά, δίπλα στο ιερό κορφής του Κόφινα. Από εκεί έχοντας δεξιά μας το περίφημο φαράγγι της Ελυγιάς και μπροστά μας την απεραντοσύνη του Λιβυκού πελάγους, θα κατηφορίσουμε προς τη Μονή Κουδουμά όπου θα καταλήξουμε μετά από περπάτημα τριών ωρών μέσα σε ένα από τα πιο παρθένα και άγρια μέρη των Αστερουσίων.

Στη συνέχεια θα προχωρήσουμε δυτικά και θα φτάσουμε στον παραλιακό οικισμό του Άι Γιάννη αφού περάσουμε από τη σπηλιά του Αγίου Αντωνίου και το ναυάγιο του δουλεμπορικού σκάφους που προσάραξε εκεί έρημο και ακυβέρνητο μετά από σφοδρή θαλασσοταραχή.

Στον Άι Γιάννη θα μας περιμένουν φορτηγάκια 4χ4 για να μας ανεβάσουν ξανά στα Καπετανιανά.

Η εκδρομή είναι μοναδικής ομορφιάς, γίνεται πρώτη φορά από το σύλλογό μας και απευθύνεται σε σχετικά έμπειρους ορειβάτες.

Αρχηγός: Νίκος Φουκάκης   •   Ώρες πορείας: 7   •   Β.Δ.: 2

Ώρα αναχώρησης: Κυριακή 08.00 από το Αρχαιολογικό Μουσείο.

Πληροφορίες: Δευτέρα έως Παρασκευή 20.30 – 22.30 στα γραφεία του Συλλόγου,  Δικαιοσύνης 53, τηλ. 2810-227609.

[ + ]