α. Γνωριμία με το Ορειβατικό Σκι

Σάββατο 8 – Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2020

Διήμερη εξόρμηση γνωριμίας με το ορειβατικό σκι.

To πρωί του Σαββάτου μεταβαίνουμε στις Κουρούτες (550μ) και με αγροτικά αυτοκίνητα στο καταφύγιο Τουμπωτός Πρίνος (1.510μ) του ΕΟΣ Ρεθύμνου στη νότια πλευρά του Ψηλορείτη. Συνεχίζουμε προς τη θέση Καλογράδες (1.810μ), όπου θα γίνει επίδειξη του χιονοδρομικού εξοπλισμού, της τεχνικής στην ανάβαση/κατάβαση και πρακτική εξάσκηση. Επιστροφή στο καταφύγιο και ανάπτυξη σχετικών θεμάτων, π.χ. ασφάλεια και επιλογή διαδρομής, χιονοστιβάδες, εξοπλισμός ασφαλείας κ.α.

Το πρωί της Κυριακής ανεβαίνουμε στις Καλογράδες για πρακτική εξάσκηση και το απόγευμα, επιστρέφουμε στο καταφύγιο όπου και πάλι με αγροτικά αυτοκίνητα οδηγούμαστε στις Κουρούτες για να επιβιβαστούμε στο λεωφορείο για Ηράκλειο.

Οι συμμετέχοντες πρέπει να διαθέτουν τον βασικό χειμερινό εξοπλισμό (χειμερινές μπότες, γκέτες, μπουφάν κλπ), ενώ ο πιο εξειδικευμένος εξοπλισμός (κραμπόν, πιολέ) θα διατεθεί στους συμμετέχοντες από το Σύλλογο κατά σειρά προτεραιότητας.

Η γνωριμία με το ορειβατικό σκι απευθύνεται κυρίως σε άτομα με προηγούμενη χιονοδρομική εμπειρία (σκι πίστας), τα οποία θέλουν να διευρύνουν το πεδίο δράσης τους πέρα από τα στενά όρια των οργανωμένων κέντρων αλλά και σε όποιον επιθυμεί μια πρώτη επαφή με αυτή τη δραστηριότητα.

Περιορισμένος αριθμός συμμετεχόντων!

**Οι συμμετέχοντες θα δηλώνονται κατά σειρά γνώσεων ως εξής: i) όσοι γνωρίζουν απλό σκι και χρήση κραμπόν-πιολέ, ii) όσοι γνωρίζουν απλό σκι, iii)όσοι γνωρίζουν χρήση κραμπόν-πιολέ.

Αρχηγός: Γιώργος Σπινθάκης

Ώρα αναχώρησης: 8:00πμ από το Αρχαιολογικό Μουσείο.

Πληροφορίες – Συμμετοχές: Δευτέρα έως Παρασκευή, 20.30 – 22.30, στα γραφεία του Ορειβατικού Συλλόγου, Δικαιοσύνης 53, Ηράκλειο, τηλ. 2810227609.

[ + ]