Παλαιόχωρα Χανίων

Τριήμερο Καθαρής Δευτέρας – 17-19 Φεβρουαρίου 2018

Αναλυτικό Πρόγραμμα

Σάββατο 17 Φεβρουαρίου  2018

Αζογυρές – Άνυδροι – Παλαιόχωρα

 Ώρες πορείας: 3 • Β.Δ.: 1

Αναχώρηση από το Ηράκλειο στις 8.00 για τον Αζογυρέ (360μ), ένα όμορφο καταπράσινο χωριό ΒΑ της Παλαιόχωρας. Ξεκινώντας επισκεπτόμαστε το Μοναστήρι των Αγίων Πατέρων που χτίστηκε το 1864. Στη συνέχεια ακολουθούμε μονοπάτι μέχρι το χωριό Άνυδροι (180μ) και καταλήγουμε στην Παλαιόχωρα από δρόμο και μονοπάτι με καταπληκτική θέα. Το απόγευμα παρακολουθούμε την παρέλαση του Βασιλιά Καρνάβαλου, όπου και μπορούμε να συμμετάσχουμε αν το επιθυμούμε.

Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2018

Αποπηγάδι – Σπίνα – Κάντανος

 Ώρες πορείας: 7 • Β.Δ.: 2

Στις 8:30 το πρωί μεταβαίνουμε με το λεωφορείο στην Κάντανο και με φορτηγάκια φτάνουμε στο βουνό Αποπηγάδι (1234μ). Περπατώντας στην κορυφογραμμή φτάνουμε στον Άγιο Ζήνα (1350μ) αφού περάσουμε από το Καρακόλι (τουρκικό φυλάκιο) κινούμενοι παράλληλα με τη Βασιλική Στράτα. Η θέα τριγύρω είναι πανοραμική, βλέπουμε τα Χανιά, την Κίσσαμο, το Σέλινο και τα Λευκά Όρη. Κατηφορίζουμε την πλαγιά και φτάνουμε στο δεύτερο εκκλησάκι του Άγιου Ζήνα δίπλα σε αιωνόβια πλατάνια. Στη συνέχεια περπατάμε σε χωματόδρομο διασχίζοντας καστανόδασος μέχρι το χωριό Σπίνα (745μ). Από εκεί μπαίνουμε στο φαράγγι της Σπίνας και μετά από μιάμιση ώρα βρισκόμαστε στο εκκλησάκι του Αγίου Ειρηναίου (496μ) και στον παλιό δρόμο Χανίων – Καντάνου. Ακολουθούμε τον δρόμο αυτό για 2 χλμ παράλληλα με το φαράγγι της Καντάνου. Η πορεία μας τελειώνει στην Κάντανο.

Το βράδυ θα γλεντήσουμε όλοι μαζί σε ταβέρνα στην Παλαιόχωρα.

Καθαρή Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2018

Άγιος Αντώνιος – Κουντούρα

Ώρες πορείας:  3 • Β.Δ.: 1

Αφού μαζέψουμε τα πράγματά μας αναχωρούμε για την Τσαλινιώτικη κορυφογραμμή, η οποία βρίσκεται στον δρόμο για Βουτά (250μ). Στο σημείο Άγιος Αντώνιος ξεκινάμε την πορεία μας πάνω σε όμορφο μονοπάτι-καλνερίμι με θέα στα δεξιά μας το Πελεκιανώτικο φαράγγι και αριστερά μας το φαράγγι Κοντό Κυνήγι. Φτάνουμε στο εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου με το λευκό καμπαναριό, αφού πρώτα περάσουμε από τους αρχαίους λαξευτούς στον βράχο τάφους και από φωλιές γυπαετών – κοκκαλάδων. Η πορεία μας τελειώνει στον δρόμο Παλαιόχωρας – Κουντούρας, και μεταβαίνουμε στην παραλία Γραμμένο Κουντούρας, όπου ο Δήμος Καντάνου – Σελίνου οργανώνει Κούλουμα με προσφορά φασολάδας και διαγωνισμό χαρταετών.

Αρχηγός: Πολυτίμη Χρηστάκου 

Ώρα αναχώρησης: 8:00 από το Αρχαιολογικό Μουσείο.

Πληροφορίες: Δευτέρα έως Παρασκευή, 20.30 – 22.30, στα γραφεία του Συλλόγου μας, Δικαιοσύνης 53, Ηράκλειο, τηλ. 2810-227609

Αφήστε μια απάντηση

[ + ]