Σητεία

Τριήμερο Καθαρής Δευτέρας 12-13-14 Μαρτίου 2016

Στα όμορφα και φιλόξενα μέρη της Σητείας επιλέξαμε να περάσουμε το τριήμερο της Καθαρής Δευτέρας. Θα πραγματοποιήσουμε εύκολες και καινούριες διαδρομές, θα δούμε τα τοπικά καρναβάλια και θα επισκεφτούμε το εκκλησάκι στο Κάβο Σίδερο.

Σάββατο 12 Μαρτίου 2016

Φαράγγι Αγίων Πάντων

Αναχωρούμε το πρωί και θα  καταλύσουμε σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης.

Πριν φτάσουμε στη Σητεία θα περπατήσουμε σ’ ένα πανέμορφο φαράγγι της Ανατολικής Κρήτης, το καταπράσινο Φαράγγι των Αγίων Πάντων που πήρε το όνομά του από το ομώνυμο εκκλησάκι που βρίσκεται μέσα στο φαράγγι. Ξεκινάμε από τη Σκοπή και ακολουθώντας την κοίτη του ποταμού συναντάμε δύο πηγές, το Κουτσουνάρι και το Χωστό Νερό. Αυτό που κάνει το φαράγγι ξεχωριστό είναι τα ασβεστολιθικά τοιχώματά του που, διαβρωμένα από το νερό, κάνουν το τοπίο να μοιάζει με την… Καππαδοκία. Το τέλος του φαραγγιού είναι στη θάλασσα κοντά στη Μονή Φανερωμένης. Επιστρέφουμε ή από την ίδια διαδρομή ή από τσιμεντόδρομο.

Ώρες πορείας: 5 •  Β.Δ.: 1

Κυριακή 13 Μαρτίου 2016

Κάτω Ζάκρος – Ξηρόκαμπος

Εύκολη πεζοπορία σε παραλιακό μονοπάτι από την Κάτω Ζάκρο ως τον Ξερόκαμπο με θέα στο απέραντο γαλάζιο πέλαγος και στο βραχώδες σκληρό τοπίο της ανατολικής Κρήτης. Στον Ξηρόκαμπο θα δούμε και την Αλατσολίμνη, μικρό υδροβιότοπο της περιοχής. Για τους τολμηρούς θα δοθεί η ευκαιρία να κάνουν τη βουτιά τους στη θάλασσα σε κάποι από τις ομορφότερες και εξωτικές παραλίες της Κρήτης!

Το βράδυ θα κάνουμε το αποκριάτικο γλέντι μας με ζωντανή μουσική στο ξενοδοχείο.

Συνολική διαδρομή: 8,5 χλμ   •    Ώρες πορείας: 4   •  Β.Δ.: 1

Καθαρή Δευτέρα 14 Μαρτίου 2016

Βάι – Ίτανος – Κάβο Σίδερο

Θα ξεκινήσουμε με επίσκεψη στο Φοινικόδασος στο Βάι και στη συνέχεια θα περπατήσουμε μέχρι την Ίτανο με τις αρχαιότητές της. Στη συνέχεια θα μεταβούμε με το λεωφορείο στο Κάβο Σίδερο, στο βορειοανατολικότερο άκρο της Κρήτης, μια μοναδική περιοχή, άγρια, άνυδρη, ανεμοδαρμένη και ενταγμένη στο δίκτυο Natura 2000. Εκεί, έχοντας πάρει την άδεια από τις στρατιωτικές αρχές του Ναυτικού Σταθμού, θα επισκεφτούμε την απάνεμη παραλία του Αγίου Ισιδώρου που βρίσκεται δίπλα στην ομώνυμη Εκκλησία, η οποία δίνει και το όνομα της στο Κάβο Σίδερο. Η εκκλησία είναι χτισμένη δίπλα στα ερείπια ναού του 14ου αιώνα. Αλλά και μέσα στη θάλασσα εντοπίστηκαν ερείπια ναού του 4ου π.Χ. αιώνα. Κοντά στην εκκλησία υψώνεται το επιβλητικό κτήριο του Φάρου, που λειτουργεί και σήμερα και χτίστηκε το 1880.

Ώρες πορείας: 2  •  Β.Δ.: 1

Στη συνέχεια σε κάποιο βολικό σημείο εκεί κοντά θα γιορτάσουμε τα Κούλουμα και το απόγευμα θα επιστρέψουμε στο Ηράκλειο.

Αρχηγός: Ελένη Αρνοπούλου

Ώρα αναχώρησης: Σάββατο 8.00 π.μ. από το Αρχαιολογικό Μουσείο.

Πληροφορίες: Δευτέρα έως Παρασκευή 20.30 – 22.30 στα γραφεία του Συλλόγου μας Δικαιοσύνης 53, τηλ. 2810-227609.

Αφήστε μια απάντηση

[ + ]