Άη-Γιάννης Σφακίων – Αγία Ρουμέλη

Σαββατοκύριακο 16-17 Μαΐου 2015

Ένα ανοιξιάτικο Σαββατοκύριακο στην πανέμορφη περιοχή των Σφακίων. Θα ξεκινήσουμε το Σάββατο το μεσημέρι και θα διανυκτερεύσουμε στον Άη Γιάννη Σφακίων (780μ) σε δωμάτια ή σκηνές. Την Κυριακή θα κατεβούμε στην Αγία Ρουμέλη από δύο διαφορετικές διαδρομές, μια πιο δύσκολη που διασχίζει το φαράγγι της Ελυγιάς και μια πιο εύκολη που κατεβαίνει στον Άγιο Παύλο. Η επιστροφή μας στα Σφακιά θα γίνει με πλοίο.

Α. Η πρώτη διαδρομή ακολουθεί καταρχήν μονοπάτι μέσα από πανέμορφη δασωμένη περιοχή, περνά από το σπήλαιο του Κορμοκόπου, συνεχίζει μέχρι να συναντήσει το φαράγγι της Ελυγιάς ως το Φλισκουνιά και κατεβαίνει μέσα από το φαράγγι στο Λυβικό, συναντά το παραλιακό μονοπάτι Ε4 και καταλήγει στην Αγία Ρουμέλη. Μετά τον Κορμοκόπο το μονοπάτι χάνεται και υπάρχουν κάποια δύσκολα περάσματα που απαιτούν σχετική εμπειρία.

Αρχηγός: Άννα Αϋφαντή    •   Ώρες πορείας: 7    •    Β.Δ.: 3

Β. Η δεύτερη διαδρομή περνάει από τη Σελούδα ή Καλό Πόρο, το υπέροχο μπαλκόνι του Άη Γιάννη με την καταπληκτική θέα, κατεβαίνει στον Άγιο Παύλο, όπου θα κάνουμε μπάνιο, και ακολουθώντας το παραλιακό μονοπάτι Ε4 καταλήγει στην Αγία Ρουμέλη.

Αρχηγός: Νανά Κουτσανδρέου    •   Ώρες πορείας: 5    •    Β.Δ.: 1

Ώρα αναχώρησης: 15.00 πμ από το Αρχαιολογικό Μουσείο.

Πληροφορίες: Δευτέρα έως Πέμπτη 20.30 – 22.30 στα γραφεία του Συλλόγου,  Δικαιοσύνης 53, Ηράκλειο, τηλ. 2810-227609.

Αφήστε μια απάντηση

Pin It
[ + ]