Σεπτέμβριος 2022

Κυριακή 4

Φαράγγι Ίμπρου

Αρχηγός: Μαρία Στεφανάκη • Ώρες πορείας: 4 • Β.Δ.: 1

Όμορφη και ευχάριστη πεζοπορία στο Φαράγγι της Ίμπρου στα Σφακιά, το οποίο ξεκινάει από το χωριό Ίμπρος (850μ) και καταλήγει στο χωριό Κομιτάδες (200μ). Η πορεία χαρακτηρίζεται από επιβλητικά στενώματα κατακόρυφων βράχων ύψους 300μ που στη μέση περίπου της διαδρομής συγκλίνουν αφήνοντας στενό πέρασμα. Θα ακολουθήσει μπάνιο στην παραλία του Φραγκοκάστελλου.

Η πορεία είναι εύκολη και συνιστάται για καινούργιους ορειβάτες και για παιδιά που συνοδεύονται από τους γονείς τους.


Τετάρτη 7 – Κυριακή 11

Παιδική Ορειβατική Εξόρμηση

Αρχηγός: Φάνης Μάμος

Μετά από δύο χρόνια απουσίας, διοργανώνουμε φέτος την καθιερωμένη Παιδική Ορειβατική εξόρμηση για παιδιά 8 –12 ετών από 7 έως 10 Σεπτεμβρίου 2022 στο φιλόξενο δάσος του Ρούβα (950μ).

Ο Ρούβας βρίσκεται στο νοτιοανατολικό τμήμα της οροσειράς του Ψηλορείτη και είναι το σημαντικότερο από τα φυσικά δασικά οικοσυστήματα που έχουν απομείνει στο νομό Ηρακλείου με τεράστια οικολογική και αισθητική αξία. Συμπεριλαμβάνεται στον κατάλογο «ΦΥΣΗ 2000» (NATURA 2000 – όρος Ίδη), από το 2001 έχει χαρακτηριστεί ένα μεγάλο μέρος του (80%) Καταφύγιο Άγριας Ζωής.

Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο αναψυχής του δάσους κοντά στο μικρό καταφύγιο και την εκκλησία του Άι Γιάννη, θα στήσουμε την κατασκήνωση μας. Υπάρχει τρεχούμενο πόσιμο νερό και θα χρησιμοποιήσουμε το καταφύγιο ως αποθηκευτικό χώρο. Και φέτος θα έχουμε μαζί μας, για την ασφάλεια των παιδιών καθόλη τη διάρκεια της εξόρμησης, τους εθελοντές του σώματος των Σαμαρειτών του Ερυθρού Σταυρού.


Κυριακή 11

Διπλόρι – Ρούβας – Ζαρός

Αρχηγός: ΔΣ • Ώρες πορείας: 4 • Β.Δ.: 1

Το πρωί ξεκινάμε από το Διπλόρι (1300μ) πάνω από τη Γέργερη και κατεβαίνουμε από το μονοπάτι Ε4 στο Δάσος του Ρούβα (950μ), όπου κάνουμε μεγάλη στάση και απολαμβάνουμε το δάσος. Στη συνέχεια, μαζί με τους κατασκηνωτές, διασχίζουμε το όμορφο φαράγγι του Ζαρού (ή Γάφαρη) και καταλήγουμε στη λίμνη του Βότομου (450μ).


Κυριακή 18

Ζήρος – Ζάκρος – Φαράγγι Νεκρών

Αρχηγός: Κωνσταντίνα Αρετάκη • Ώρες πορείας: 6 • Β.Δ.: 2

Διαδρομή στην Ανατολική Κρήτη που ακολουθεί τις Γεωδιαδρομές 8, 9 και 10 του Γεωπάρκου Σητείας, συνολικά περίπου 13 χλμ. Ξεκινάμε από το χωριό Ζήρος (590μ) της Σητείας ακολουθώντας το μονοπάτι Ε4, την παλιά διαδρομή που την ένωνε με την Πάνω Ζάκρο (160μ) και βγαίνουμε στην περιοχή Κάνεβα. Στη συνέχεια, περνάμε από το ιστορικό εγκαταλελειμμένο χωριό Σκαλιά, τον Μαύρο Κάμπο και τις πηγές της Πάνω Ζάκρου, κάνουμε στάση στη Ζάκρο και συνεχίζουμε τη διαδρομή μέσα από το Φαράγγι των Νεκρών με κατάληξη στην παραλία της Κάτω Ζάκρου.


Κυριακή 25

Άγιος Παύλος – Πρέβελη

Αρχηγός: Νίκος Αποστολάκης • Ώρες πορείας: 6 • Β.Δ.: 2

Πεζοπορία σε 17 όμορφες παραλίες στο Νομό Ρεθύμνης σε μια διαδρομή. Η πορεία μας είναι πάνω στην άμμο συνολικού μήκους 12,5χλμ. Ξεκινάμε από την παραλία Αγίου Παύλου και περνάμε διαδοχικά τον αμμόλοφο, τις παραλίες των γυμνιστών, μικρή Τριόπετρα και μεγάλη Τριόπετρα, όπου το κύμα του Λυβικού κτυπά τους τρεις βράχους μέσα στη θάλασσα. Περπατώντας πάνω στην άμμο, περνάμε διαδοχικά τις εκπληκτικής ομορφιάς παραλίες Ξερομηλιά, Λίγκρες, Κατσούνι, Παχειά Άμμο, Γλίμα, Ποδαρέ, Αγ. Φωτεινή, Πύργο, Γιαλοπόταμα, Ανατολικά, Κεφάλι, Αμμούδι και Πρέβελης όπου απολαμβάνουμε την εκβολή του Κουρταλιώτη ποταμού μαζί με το Φοινικόδασος. Το κολύμπι φυσικά δεν θα μας λείψει!


Δευτέρα 26 – Πέμπτη 29

Όλυμπος

Αρχηγός: Θωμάς Βισκαδουράκης • Β.Δ.: 4

Ένα τετραήμερο στο βουνό των θεών, τον Όλυμπο, για έμπειρους ορειβάτες, με διαμονή στα καταφύγια και ανάβαση στην ψηλότερη κορυφή της Ελλάδας, τον Μύτικα (2.918μ) και όχι μόνο.

[ + ]