Σεπτέμβριος 2021

Κυριακή 5

α. Φαράγγι Αράδαινας – Λουτρό – Χώρα
Σφακίων

Αρχηγός: Γιάννης Αντωνάκης • Ώρες πορείας: 7 • Β.Δ.: 2

Μια καλοκαιρινή εξόρμηση στα νότια παράλια της Δυτικής Κρήτης με πολλές εναλλαγές εικόνων.

Την Κυριακή, νωρίς το πρωί, αναχωρούμε για την Αράδαινα Σφακίων (520μ). Από εκεί ξεκινάμε την κατάβαση του ομώνυμου φαραγγιού μέχρι την παραλία ’σπρα Μάρμαρα, όπου πραγματοποιούμε σύντομη στάση για μπάνιο. Στη συνέχεια περπατάμε με κατεύθυνση ανατολική κατά μήκος του παραλιακού μονοπατιού Ε4 περνώντας την παραλία Λύκο, Φοίνικα και φτάνουμε στο γραφικό οικισμό Λουτρό.

Όσοι επιθυμούν παραμένουν στο Λουτρό για μπάνιο και φαγητό και αναχωρούν με το καραβάκι για Χώρα Σφακίων. Οι υπόλοιποι, μετά από σύντομη στάση στο Λουτρό, συνεχίζουν για την υπέροχη παραλία Γλυκά Νερά, όπου απολαμβάνουν το μπάνιο τους, και ολοκληρώνουν τη διαδρομή στη Χώρα Σφακίων.

β. Γνωριμία με την αναρρίχηση για εφήβους 12-17 ετών

Αρχηγός: Άρης Μαυρομμάτης

Μια ευκαιρία για μεγάλα παιδιά να επισκεφθούν το περίφημο αναρριχητικό πεδίο στο Βουλισμένο Αλώνι. Με τη βοήθεια της Αναρριχητικής Κοινότητας Κρήτης θα έρθουν σε επαφή με το άθλημα της αναρρίχησης βράχου.


Κυριακή 12

Νήσος Χρυσή

Αρχηγός: Φάνης Μάμος

Μια μέρα ξενοιασιάς και χαλάρωσης στο όμορφο Γαϊδουρονήσι ή Χρυσή, με το δάσος από κέρδους, παραλίες με άσπρη άμμο και αναρίθμητα κοχύλια. Το νησί έχει χαρακτηριστεί περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους και προστατεύεται. Φτάνουμε εκεί με καραβάκι από την Ιεράπετρα. Όποιοι θέλουν μπορούν να περπατήσουν τριγύρω και να γνωρίσουν τις κρυφές γωνιές του.


Σάββατο 18 – Κυριακή 19

Λευκά Όρη: Πάχνες – Γούργουθο – Μπουρνέλος

Αρχηγός: Γιώργος Ρομπογιαννάκης • Ώρες πορείας: 6 • Β.Δ.: 3

Το Σάββατο το απόγευμα διανυκτερεύουμε στην Ανώπολη Σφακίων. Το πρωί με φορτηγάκια προωθούμαστε ως τις Ρουσιές (1900μ), ανεβαίνουμε στην ψηλότερη κορφή των Λευκών Ορέων, τις Πάχνες (2453μ), και στη συνέχεια στις κορυφές Μαύρο Γούργουθο (2435μ) και Μπουρνέλος (2342μ). Επιστρέφουμε στις Ρουσιές και πάλι με φορτηγάκια στην Ανώπολη.


Σάββατο 25 – Κυριακή 26

Κατασκήνωση στο Δάσος του Ρούβα

Αρχηγός: Φάνης Μάμος

Ένα χαλαρωτικό διήμερο στο γνωστό και φιλόξενο Δάσος του Ρούβα. Κάτω από τα πλατάνια και τους πρίνους βιώνουμε από κοντά το δάσος και περπατάμε στα μονοπάτια της περιοχής.

[ + ]