Σεπτέμβριος 2020

Κυριακή 6

Φαράγγι Αράδαινας – Λουρτό – Χώρα Σφακίων

Αρχηγός: Θωμάς Βισκαδουράκης • Ώρες πορείας: 7 • Β.Δ.: 1

Την Κυριακή αναχωρούμε για Αράδαινα Σφακίων(600μ). Από εκεί ξεκινάμε την κατάβαση του ομώνυμου φαραγγιού μέχρι την παραλία Μάρμαρα. Στη συνέχεια περπατάμε το παραλιακό μονοπάτι Ε4 περνώντας τις παραλίες-οικισμούς Λύκος, Φοίνικας, Λουτρό και Γλυκά Νερά. Ολοκληρώνουμε τη διαδρομή στη Χώρα Σφακίων όπου αναχωρούμε με λεωφορείο για Ηράκλειο.


Σάββατο 12 – Κυριακή 13

Αναβάλλεται μέχρι νεωτέρας

40η Παγκρήτια Ορειβατική Συγκέντρωση

Αρχηγός: ΔΣ

Κάθε χρόνο οι ορειβάτες από όλους τους Ορειβατικούς Συλλόγους της Κρήτης συναντιούνται για να περπατήσουν μαζί και να γνωριστούν καλύτερα. Φέτος η συνάντηση διοργανώνεται από τον ΕΟΣ Χανίων και φιλοξενείται στον ευρύτερο χώρο της περιοχής του Ομαλού Χανίων και συγκεκριμένα στο καταφύγειο Καλλέργη (1680μ.). Το αναλυτικό πρόγραμμα θα ανακοινωθεί εγκαίρως.


Κυριακή 20

α. Πλατάνια – Φουρφουράς – Λέσκα – Φαράγγι Πλατανιών

Αρχηγός: Γιάννης Αντωνάκης • Ώρες πορείας: 7 • Β.Δ.:3

Ξεκινάμε από τα Πλατάνια Αμαρίου(420μ) και αφού περάσουμε μέρος του χωριού συνεχίζουμε από χωματόδρομο προς το γήπεδο του Φουρφουρά(460μ). Από εδώ ξεκινάει ανάβαση σε παλιό καλντερίμι που οδηγεί στη θέση Λέσκα(1484μ). Λίγο πριν το μέσο της ανάβασης συναντάμε την πηγή Ώχρα, ενώ μετά, το μονοπάτι συνεχίζει μέσα σε δάσος από κυπαρίσσια, πρίνους και πεύκα. Έπειτα κατεβαίνουμε προς το Φαράγγι των Πλατανιών, αρχικά μέσω κατηφορικού χωματόδρομου και στη συνέχεια μέσα στο φαράγγι μέχρι το χωριό.

β. Παξιμάδια

Αρχηγός: Φάνης Μάμος • Ώρες πορείας: 2 • Β.Δ.: 1

Από τον Κόκκινο Πύργο με καραβάκι αναχωρούμε για τα Παξιμάδια. Στο ένα από τα δύο νησάκια πραγματοποιούμε μικρή πεζοπορία έως την κορυφή του και έπειτα μεταβαίνουμε σε παραλία του νησιού για μπάνιο και φαγητό. Τέλος, με το καραβάκι κάνουμε τον περίπλου γύρω από τα νησάκια και επιστρέφουμε στον Κόκκινο Πύργο.


Κυριακή 27

α. Φαράγγι Ρόκκας

Αρχηγός: Γιώργος Ρομπογιαννάκης • Ώρες πορείας: 4 • Β.Δ.: 1

Κυριακή πρωί αναχωρούμε για το χωριό Ρόκκα Κισσάμου Χανίων. Λίγο πιο πάνω περνάμε από αρχαίο οικισμό και ανεβαίνουμε στην κορυφή που ονομάζεται Τρουλί. Στη συνέχεια διασχίζουμε στο φαράγγι της Ρόκκας καταλήγοντας στο χωριό Δελιανά.

Σάββατο 26 – Κυριακή 27

β. Ομαλός – Μελινταού – Φαράγγι Ελυγιάς

Αρχηγός: Ζουμπουλιά Βολωνάκη • Ώρες πορείας: 6+5 • Β.Δ.: 2+3

Το Σάββατο ξεκινάμε από τον Ομαλό Χανίων για τη κορυφή Μελινταού (2133μ.) μετά κατηφορίζουμε για την τοποθεσία Ποταμοί όπου και διανυκτερεύουμε σε υπνόσακους. Την Κυριακή περνάμε το άγριο φαράγγι τις Ελυγιάς για να καταλήξουμε στην παραλία ανάμεσα στον Άγιο Παύλο και την Άγια Ρουμέλη.

[ + ]