Οκτωβρίος 2020

Κυριακή 4

α. Παξιμάδια

Αρχηγός: Φάνης Μάμος • Ώρες πορείας: 2 • Β.Δ.: 1

Από τον Κόκκινο Πύργο με καραβάκι αναχωρούμε για τα Παξιμάδια. Στο ένα από τα δύο νησάκια πραγματοποιούμε μικρή πεζοπορία έως την κορυφή του και έπειτα μεταβαίνουμε σε παραλία του νησιού για μπάνιο και φαγητό. Τέλος, με το καραβάκι κάνουμε τον περίπλου γύρω από τα νησάκια και επιστρέφουμε στον Κόκκινο Πύργο.

β. Γκίγκιλος

Αρχηγός: Άρια Χατζηβασίλη • Ώρες πορείας 7 • Β.Δ.: 2

Την Κυριακή ξεκινάμε την ανάβαση από το Ξυλόσκαλο (1200μ) για την κορυφή του Γκίγκιλου (1980μ), αρχικά, σε χαραγμένο μονοπάτι Ε4 περνώντας το Λινοσέλι (1450μ) και φτάνοντας μέχρι το διάσελο (1650μ). Στη συνέχεια, ακολουθώντας τα σημάδια στη βραχώδη δυτική πλαγιά του βουνού, οδηγούμαστε στην κορυφή. Επιστροφή από το ίδιο μονοπάτι.


Κυριακή 11

Ανώπολη Σφακίων – Πάχνες

Αρχηγός: Μιχάλης Λυρατζάκης • Ώρες πορείας: 5 • Β.Δ.: 2

Την Κυριακή, νωρίς, το πρωί αναχωρούμε για Ανώπολη Σφακίων (600μ) απ’ όπου προωθούμαστε με φορτηγάκια στη θέση Ρουσιές (1900μ). Εκεί ξεκινάει το περπάτημά μας για να ανεβαίνουμε στην ψηλότερη κορυφή των Λευκών Ορέων, τις Πάχνες (2452μ). Επιστροφή από το ίδιο μονοπάτι.


Κυριακή 18

α. Διάσχιση Ψηλορείτη

Αρχηγός: Μιχαλης Λυρατζάκης • Ώρες πορείας: 10 • Β.Δ.: 3

Ξεκινάμε νωρίς το πρωί από το Οροπέδιο της Νίδας(1450μ) από όπου ακολουθώντας το μονοπάτι Ε4 ανεβαίνουμε στην κορυφή του Ψηλορείτη, Τίμιος Σταυρός (2456μ). Από εκεί κατηφορίζουμε νοτιοδυτικά μέχρι το καταφύγιο του ΕΟΣ Ρεθύμνου, Τουμπωτός Πρίνος(1400μ), όπου αφού ξεκουραστούμε συνεχίζουμε την πορεία μέσα από δασωμένο μονοπάτι μέχρι το χωριό Φουρφουράς (500μ).


Σάββατο 17 – Κυριακή 18

β. Εθελοντικό Διήμερο στο καταφύγιο Πρίνος του ΕΟΣ Ηρακλείου

Το Δ.Σ. του Συλλόγου επιδιώκει τη συγκρότηση ομάδας εθελοντών προκειμένου να πραγματοποιηθούν απαραίτητες εργασίες για τη λειτουργία του καταφυγίου μας, “Πρίνος” (1080μ.), πάνω από το χωριό Άνω Ασίτες (600μ.).


Σάββατο 24 – Τετάρτη 28

Καλάβρυτα – Χελμός – Βουραϊκός

Αρχηγός: Φάνης Μάμος

Πέντε μέρες στην φθινοπωρινή Αχαΐα. Με βάση τα Καλάβρυτα ανεβαίνουμε στον Χελμό, επισκεπτόμαστε το Μέγα Σπήλαιο και την Αγία Λαύρα και κατεβαίνουμε το Φαράγγι του Βουραϊκού. Αναλυτικό πρόγραμμα θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα μας.

[ + ]