Νοέμβριος 2021

Κυριακή 7

Στρούμπουλας

Δωρεάν πεζοπορία για όλους

Αρχηγός: Δ.Σ • Ώρες πορείας: 4 • Β.Δ.: 1

Με τη συνδιοργάνωση του Ε.Ο.Σ. Ηρακλείου και του Δημοτικού Οργανισμού Προσχολικής Αγωγής Φροντίδας και Μαζικής Άθλησης Ηρακλείου (ΔΟΠΑΦΜΑΗ) πραγματοποιείται δωρεάν πεζοπορία για όλο τον κόσμο. Ξεκινάμε την πορεία μας από το οροπέδιο του Στρούμπουλα (450 μ) και ανηφορίζουμε το μονοπάτι ως την Κορυφή Τίμιος Σταυρός (800 μ), όπου βρίσκεται και το ομώνυμο εκκλησάκι. Απολαμβάνουμε τη θέα και ακολουθώντας βορειοδυτική κατεύθυνση κατεβαίνουμε στη Δόξα (400μ).


Κυριακή 14

Καπετανιανά – Κόφινας – Στέρνες

Αρχηγός: Μαννιάνα Μιγάδη • Ώρες πορείας: 6 • Β.Δ.: 2

Ξεκινάμε από τα Καπετανιανά (750μ) κι ακολουθούμε ένα όμορφο ανηφορικό μονοπάτι με υπέροχη θέα. Πλησιάζοντας μας αποκαλύπτεται ο Κόφινας αγέρωχος μπροστά μας. Ανεβαίνουμε στην κορυφή (1231μ) και θαυμάζουμε την εντυπωσιακή θέα στον νότο και στους γύρω ορεινούς όγκους. Κατηφορίζουμε από το ίδιο μονοπάτι και κατευθυνόμαστε βόρεια προς τον κάμπο της Μεσαράς. Αφού περάσουμε από την εγκαταλελειμμένη, σήμερα, μονή του Αγίου Νικολάου, η πορεία μας τελειώνει στο χωριό Στέρνες (308μ).


Κυριακή 21

Κολλητά Φαράγγια

Αρχηγός: Μιχάλης Λυρατζάκης • Ώρες πορείας: 5 • Β.Δ.: 1

Στη διαδρομή αυτή διασχίζουμε δύο γνωστά και πανέμορφα φαράγγια του Ρεθύμνου. Το πρώτο, το φαράγγι του Μούντρου, ξεκινάει από το χωριό Μούντρος (350μ) και καταλήγει στο χωριό Βελονάδο (350μ) από μονοπάτι που διασχίζει το φαράγγι. Το δεύτερο φαράγγι γνωστό και σαν Φαράγγι του Κάτω Πόρου είναι παράλληλο με το πρώτο. Η πορεία περνάει από την περιοχή που βρίσκονται οι τάφοι των Πέντε Παρθένων και καταλήγει στην Αργυρούπολη (300μ).


Κυριακή 29

Κορίτσι – Βρομονερό

Αρχηγός: Φάνης Μάμος • Ώρες πορείας: 4 • Β.Δ.: 1

Το περπάτημα ξεκινάει περίπου δύο χιλιόμετρα μετά την εκκλησία της Αγίας Μαρίνας (1300μ) στο δρόμο προς τη Νίδα. Κατηφορίζουμε από μονοπάτια και χωματόδρομους προς το Οροπέδιο Κορίτσι και το Δάσος Βρομονερό, απολαμβάνοντας τα φθινοπωρινά χρώματα. Η πορεία μας τελειώνει στο Μοναστήρι της Αγίας Ειρήνης Κρουσώνα (650μ). Η εξόρμηση είναι κατάλληλη για αρχάριους πεζοπόρους και παιδιά που συνοδεύονται από τους γονείς τους.

[ + ]