Νοέμβριος 2020

Κυριακή 1

Μοχός – Μάλια

Αρχηγός: Δ.Σ. • Ώρες πορείας: 3 • Β.Δ.: 1

Ο ΕΟΣ Ηρακλείου σε συνεργασία με την ΔΟΠΑΦΜΑΗ διοργανώνει δωρεάν πεζοπορική διαδρομή για όλους όσους αγαπούν τη φύση. Ξεκινάμε την πορεία μας από το όμορφο παραδοσιακό χωριό Μοχός (390μ) κατηφορίζοντας στο παλιό λιθόκτιστο μονοπάτι με υπέροχη θέα στα βόρεια παράλια. Στη συνέχεια, μεταβαίνουμε με το λεωφορείο στον αρχαιολογικό χώρο των Μαλίων όπου θα γίνει ξενάγηση. Τέλος, επισκεπτόμαστε κοντινή παραλία για μπάνιο ή φαγητό. Η εξόρμηση είναι κατάλληλη για αρχάριους πεζοπόρους και παιδιά που συνοδεύονται από τους γονείς τους.


Κυριακή 8

Καπετανιανά – Κόφινας

Αρχηγός: Μαννιάνα Μιγάδη • Ώρες πορείας: 6 • Β.Δ.: 2

Ξεκινάμε από τα Καπετανιανά (750μ) κι ακολουθούμε το μονοπάτι. Μπαίνουμε σε ένα μικρό φαράγγι που μας οδηγεί στα ριζά του Κόφινα (1231μ). Ανεβαίνουμε στην κορυφή και θαυμάζουμε την υπέροχη θέα του Νότιου Κρητικού Πελάγους και των ορεινών όγκων του Ψηλορείτη και των Λασηθιώτικων βουνών. Στην επιστροφή περνάμε από την ανακαινισμένη Μονή στο Λουσούδι και καταλήγουμε στα Καπετανιανά.


Κυριακή 15

Κολλητά Φαράγγια

Αρχηγός: Μιχάλης Λυρατζάκης • Ώρες πορείας: 5 • Β.Δ.: 1

Στη διαδρομή αυτή διασχίζουμε δύο γνωστά και πανέμορφα φαράγγια του Ρεθύμνου. Το πρώτο, το φαράγγι του Μούντρου, ξεκινάει από το χωριό Μούντρος (350μ) και καταλήγει στο χωριό Βελονάδο (350μ) από μονοπάτι που διασχίζει το φαράγγι. Το δεύτερο φαράγγι γνωστό και σαν Φαράγγι του Κάτω Πόρου είναι παράλληλο με το πρώτο. Η πορεία περνάει από την περιοχή που βρίσκονται οι τάφοι των Πέντε Παρθένων και καταλήγει στην Αργυρούπολη (300μ).


Κυριακή 22

Βοριζανό φαράγγι

Αρχηγός: Μανώλης Φραγκιαδάκης • Ώρες πορείας: 6 • Β.Δ.: 2

Περπατάμε μέσα σε ένα ιδιαίτερα εντυπωσιακό φαράγγι του Ψηλορείτη, το Φαράγγι των Βοριζίων, που ξεκινά λίγο έξω από το ομώνυμο χωριό (560μ). Ακολουθούμε διαδρομή ανηφορική μέσα στην κοίτη του φαραγγιού με κάποια απότομα σημεία. Στα 1090μ, λίγο πριν φτάσουμε στην είσοδο του οροπεδίου της Νίδας, βγαίνουμε από το φαράγγι και κατηφορίζοντας από παλιό μονοπάτι επιστρέφουμε στα Βορίζια.


Κυριακή 29

Κορίτσι – Βρομονερό

Αρχηγός: Φάνης Μάμος • Ώρες πορείας: 4 • Β.Δ.: 1

Το περπάτημα ξεκινάει περίπου 2 χιλιόμετρα μετά την εκκλησία της Αγίας Μαρίνας (1300μ) στο δρόμο προς τη Νίδα. Κατηφορίζουμε από μονοπάτια και χωματόδρομους προς το Οροπέδιο Κορίτσι και το Δάσος Βρομονερό απολαμβάνοντας τα φθινοπωρινά χρώματα. Η πορεία μας τελειώνει στο Μοναστήρι της Αγίας Ειρήνης Κρουσώνα (650μ). Η εξόρμηση είναι κατάλληλη για αρχάριους πεζοπόρους και παιδιά που συνοδεύονται από τους γονείς τους.

[ + ]