Μάιος 2020

Πέμπτη 30 – Κυριακή 3

Σαντορίνη

Αρχηγός: Πολυτίμη Χρηστάκου

Πρωτομαγιά στο πιο ξεχωριστό νησί των Κυκλάδων και όλης της Ελλάδας, στο νησί των αντιθέσεων, της μαύρης γης με τα ασβεστωμένα χωριά της καλντέρας, των άγριων ηφαιστειακών γλυπτών με τις λιτές κυκλαδίτικες γραμμές. Το περπάτημα πάνω στο φρύδι της καλντέρας και σε καλοφτιαγμένα μονοπάτια, η επίσκεψη σε αρχαιολογικούς τόπους, η περιπλάνηση σε γραφικούς οικισμούς, η δοκιμή περίφημων κρασιών, το κολύμπι στο καταγάλανο Αιγαίο και η θέα στο πιο ρομαντικό ηλιοβασίλεμα είναι στο πρόγραμμά μας.

Κυριακή 3

εξ αναβολής

Μάλια – Αζιλακόδασος – Κράσι

Αρχηγός: Λευτέρης Μπιτζιλέκης • Ώρες πορείας: 5 • Β.Δ.: 2

Ξεκινάμε από το σημείο Χαμόπρινα του δρόμου από Μάλια προς Κράσι σε υψόμετρο 350μ. Από εδώ ακολουθώντας ανηφορικό μονοπάτι φτάνουμε στο πανέμορφο Αζιλακόδασος (1000μ). Συνεχίζουμε στις παρυφές της Σελένας και από δρόμο και μονοπάτι καταλήγουμε στο Κράσι (600μ) με τον τεράστιο πλάτανο στην πλατεία ηλικίας περίπου 2.400 χρόνων.


Κυριακή 10

Μοναστηράκι – Αχλιά

Αρχηγός: Νίκος Αντωνάκης • Ώρες πορείας: 8 • Β.Δ.: 3

Από το χωριό Μοναστηράκι (60μ) ξεκινάμε για τον οικισμό Θρυπτή (850μ). Μια ωραία διαδρομή μέσα από πεύκα, διπλά από το φαράγγι του Χα. Συνεχίζουμε για την υψηλότερη κορυφή της οροσειράς Θρυπτή, τον Αφέντη Σταυρωμένου (1476μ) απολαμβάνοντας την καταπληκτική θέα, όπου με καλές καιρικές συνθήκες φαίνεται η Κάσος. Από εκεί κατηφορίζουμε για το Λιβυκό πέλαγος, περνάμε από τα Σχοινοκάψαλα και καταλήγουμε στην παραλία Αχλιά.


Σάββατο 16 – Κυριακή 17

Λευκόγεια – Σχοινάρια – Δαμνόνι – Πλακιάς

Αρχηγός: Μαννιάνα Μιγάδη • Ώρες πορείας: 4+6 • Β.Δ.:1

Μία διήμερη πεζοπορική εξόρμηση πραγματοποιεί ο Σύλλογός μας στην επαρχία Αγίου Βασιλείου Ρεθύμνης με αφετηρία το χωριό Λευκόγεια. Ανηφορίζουμε στο ομώνυμο βουνό, όπου βρίσκετε το εκκλησάκι του Τίμιου Σταυρού και του Αγίου Αντωνίου σε υψόμετρο 190μ. Αφού απολαύσουμε την πανοραμική θέα του Λιβυκού κατηφορίζουμε στη θαλάσσια περιοχή Σχοινάρια, όπου διανυκτερεύουμε σε υπνόσακους. Την Κυριακή ακολουθούμε το παραλιακό μονοπάτι για το μεγάλο και μικρό Αμμούδι, περνάμε από το Δαμνόνι και καταλήγουμε στον Πλακιά. Η εξόρμηση πραγματοποιείται για πρώτη φορά από τον Σύλλογό μας.


Κυριακή 24

Πόρτες Αράδαινας

Αρχηγός: Γιώργος Ρομπογιαννάκης • Ώρες πορείας: 5 • Β.Δ.: 1

Μονοήμερη εκδρομή στο φαράγγι της Αράδαινας. Λίγο πιο πάνω από το χωριό Αράδαινα ξεκινάει το περπάτημα ανεβαίνοντας βόρεια προς τα μαύρα Γκρεμνά και φτάνουμε στο πιο ψηλό σημείο όπου στενεύει πολύ και ονομάζεται Οι Πόρτες της Αράδαινας. Επιστρέφουμε από το ίδιο μονοπάτι. Η εξόρμηση πραγματοποιείται για πρώτη φορά από τον Σύλλογό μας.


Κυριακή 31

α. Γιους Κάμπος – Κέδρος – Γερακάρι

Αρχηγός: Άρια Χατζηβασίλη • Ώρες πορείας: 8 • Β.Δ.: 3

Η ανάβαση ξεκινάει από το Οροπέδιο Γιους Κάμπος(760μ). Περπατάμε ψηλότερα από το χωριό Κισσός Ρεθύμνου και διασχίζουμε τις καταπράσινες πλαγιές του Κέδρου μέχρι την κορυφή (1776μ). Απολαμβάνουμε την θέα προς τον Ψηλορείτη, τον κάμπο του Αμαρίου και τα νότια παράλια της Κρήτης. Στην επιστροφή ακολουθώντας το μονοπάτι Ε4 περνάμε το εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία και καταλήγουμε στο Γερακάρι (680μ).

β. Νίδα – Ιδαίον Άντρο

Αρχηγός: Κώστας Χατζηπαράσχος • Ώρες πορείας: 4 • Β.Δ.: 1

Ανάμεσα στον ανατολικό και δυτικό ορεινό όγκο του Ψηλορείτη ξεκινάμε από μονοπάτι όπου συναντάμε εντυπωσιακά ασβεστολιθικά πετρώματα με πανέμορφους χρωματισμούς. Περνάμε το οροπέδιο της Νίδας (1400μ) και κατευθυνόμαστε στο εκκλησάκι Ανάληψη και εν συνεχεία στο σπήλαιο Ιδαίον Άντρο (1538μ) όπου κατά την ελληνική μυθολογία ανατράφηκε ο Δίας. Η εκδρομή είναι κατάλληλη και για μικρά παιδιά συνοδευόμενα από τους γονείς τους.

[ + ]