Μάρτιος

Σάββατο 4 – Κυριακή 5

Κάστρο – Φανάρι

Αρχηγός: Θωμάς Βισκαδουράκης • Ώρες πορείας: 2+10 • Β.Δ.: 1+6

Ένα διήμερο στα χιονισμένα Λευκά Όρη. Το Σάββατο ανεβαίνουμε από το Αμμουδάρι Ασκύφου Σφακίων (730μ) στο Καταφύγιο Ταύρης (1200μ) όπου διανυκτερεύουμε. Την Κυριακή ανεβαίνουμε στις κορυφές Κάστρο (2218μ) και Φανάρι (2190μ) και επιστρέφουμε από το ίδιο μονοπάτι στο Ασκύφου. Για την ανάβαση στην κορυφή είναι απαραίτητος ο χειμερινός εξοπλισμός, καλή φυσική κατάσταση και πείρα σε χειμερινές αναβάσεις.

Κυριακή 5

Καστέλι – Λαγός – Σμάρι

Αρχηγός: Ελένη Βασιλάκη • Ώρες πορείας: 4 • Β.Δ.: 1

Εύκολη διαδρομή σε μια περιοχή σχετικά κοντά στο Ηράκλειο αλλά άγνωστη πεζοπορικά. Αφετηρία μας το γήπεδο Καστελίου όπου σε κοντινή απόσταση θα δούμε το Μέγαρου Χελλάου. Προχωρώντας σε ασφαλτόδρομο, χωρίς κίνηση, θα συναντήσουμε τα ερείπια των Μαγειρείων της Αγγλικής Αποστολής και το βυζαντινό ναό του Αγίου Ισιδώρου. Ανηφορίζοντας στη διαδρομή μας θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή Καλλέργη. Επόμενη στάση το χωριό Λαγός που πλέον δεν διαθέτει μόνιμους κατοίκους. Εκεί θα κάνουμε μια μεγαλύτερη στάση στην πλατεία για να συνεχίζουμε αμέσως μετά κινούμενοι από ξεχασμένο μονοπάτι προς την Ακρόπολη του Σμαρίου με ολοκλήρωση της διαδρομής στο Σμάρι.


Κυριακή 12 Μαρτίου

Φαράγγι Πλατανιών – Βισταγή

Αρχηγός: Γιώργος Τσακαλάκης • Ώρες πορείας: 6 • Β.Δ.: 2

Όμορφη διαδρομή στην περιοχή του Αμαρίου, στα νότια του Ψηλορείτη.

Ξεκινάμε από το χωριό Πλατάνια (400μ) και ακολουθούμε απότομο ανηφορικό μονοπάτι που κόβει την ανάσα. Το μονοπάτι αυτό είναι μια μοναδική διαδρομή, με εντυπωσιακούς γκρεμούς, κατακόρυφους βράχους, βραχοσκεπές και σπήλαια. Στο φαράγγι επίσης θα δούμε πολλά είδη πουλιών, όπως γυπαετούς, γύπες, γεράκια, αγριοπερίστερα και κοράκια. Στο τέλος φτάνουμε στο σπηλαιώδες εκκλησάκι του Αγίου Αντωνίου (800μ). Από εκεί συνεχίζουμε από μονοπάτι και χωματόδρομο στην τοποθεσία Σώπατα και καταλήγουμε από μονοπάτι στην Βισταγή (501μ)

Η επιστροφή γίνεται κυκλικά από άλλη διαδρομή, με θέα ολόκληρη την περιοχή του Αμαρίου, που καταλήγει πάλι στο χωριό Πλατάνια.


Κυριακή 19

Καπετανιανά – Σελούδι – Κουδουμάς – Τρεις Εκκλησιές

Αρχηγός: Μπάμπης Φαλαγκάρας • Ώρες πορείας: 7 • Β.Δ.: 2

Από τα Καπετανιανά (764μ) ακολουθούμε μονοπάτι ως την βάση του Κόφινα, στο σημείο Σελούδι, απ’ όπου ξεκινάμε την κατάβαση ως την Μονή Κουδουμά. Αφού κάνουμε την στάση μας συνεχίζουμε παραλιακά με ανατολική κατεύθυνση και καταλήγουμε στον οικισμό Τρεις Εκκλησιές. Πορεία με άπλετη θέα στο Λιβυκό πέλαγος.


Παρασκευή 24 – Δευτέρα 27

Ορεινή Κορινθία – Ζήρεια

Αρχηγός: Φάνης Μάμος

Τέσσερις μέρες στην ανοιξιάτικη Κορινθία που θα μας μείνουν αξέχαστες. Φαντασμαγορικές διαδρομές μέσα από πυκνή βλάστηση, αποκαλύπτοντας στροφή με τη στροφή ολοένα και καλύτερη θέα στις χιονοσκέπαστες βουνοκορφές. Λουλουδιασμένες κοιλάδες στολίζονται από μικρά γραφικά χωριουδάκια. Στις πλημμυρισμένες από έλατα πλαγιές καθρεφτίζονται στα νερά δύο υπέροχων λιμνών. Με υψόμετρο 2.374 μέτρα, η Ζήρεια είναι το δεύτερο ψηλότερο βουνό της Πελοποννήσου. Αναλυτικό πρόγραμμα θα αναρτηθεί έγκαιρα στην ιστοσελίδα μας.

[ + ]