Μάρτιος 2022

Τριήμερο Καθαρής Δευτέρας 5–6–7

Σητεία

Αρχηγός: Άννα Τζιανάκη Παπαδάκη • Ώρες πορείας: 2+6+4 • Β.Δ.: 1

Το τριήμερο της Καθαρής Δευτέρας επισκεπτόμαστε την όμορφη επαρχία της Σητείας και περπατάμε σε καινούργιες πεζοπορικές διαδρομές στο μοναδικό γεωπάρκο της. Έχουμε επίσης την ευκαιρία να διασκεδάσουμε στο Σητειακό Καρναβάλι. Αναχώρηση από το Ηράκλειο το πρωί του Σαββάτου.


Κυριακή 13

Φουρφουράς – Κορακιά – Άπλυτρα – Φουρφουράς

Αρχηγός: Γιάννης Αντωνάκης • Ώρες πορείας: 8 • Β.Δ.: 3

Μία από τις ωραιότερες πεζοπορικές διαδρομές στον ορεινό όγκο του Ψηλορείτη. Η πορεία που ακολουθείται είναι κυκλική, ξεκινάει και τελειώνει στο χωριό Φουρφουράς (454μ). Στην αρχή ανεβαίνουμε στην Κορακιά (1473μ) πάνω σε καλοχαραγμένο μονοπάτι. Συνεχίζουμε ανάμεσα από πεύκα και πρίνους προς του Τσίχλη τον Πόρο και την πηγή Άπλυτρα (1258μ), πάνω σε χωματόδρομους αρχικά και σε δυσδιάκριτα γιδόστρατα στη συνέχεια. Τέλος, ακολουθούμε κατηφορικά το μονοπάτι Ε4 μέχρι τον Φουρφουρά. Απαιτείται εμπειρία πεζοπορίας πάνω σε τραχύ πετρώδες έδαφος.


Κυριακή 20

Καλαμαύκα – Ανατολή

Αρχηγός: Μιχάλης Λυρατζάκης • Ώρες πορείας: 5 • Β.Δ.: 1

Επισκεπτόμαστε τα μετέωρα της Κρήτης ξεκινώντας από την Καλαμαύκα (500μ), όπου ανεβαίνουμε στο μετέωρο που στέφεται με το σπηλαιώδες εκκλησάκι του Τίμιου Σταυρού. Από δασωμένο μονοπάτι περνάμε από τη βυζαντινή τοιχογραφημένη εκκλησία του Άγιου Γεώργιου και την πηγή της, καθώς και από την εκκλησία της Παναγίας, και σκαρφαλώνουμε σε άλλο μετέωρο (700μ), όπου υπάρχει το δεύτερο εκκλησάκι του Τίμιου Σταυρού, επίσης με τοιχογραφίες. Ακολούθως, ανηφορίζουμε στον λόφο του Εσταυρωμένου. Στην κορυφή του (950μ) βρίσκουμε το τρίτο εκκλησάκι του Τίμιου Σταυρού και θαυμάζουμε την πανοραμική θέα. Η πορεία μας τελειώνει στον οικισμό της Ανατολής (600μ).


Πέμπτη 24 – Κυριακή 27

Ορεινή Αρκαδία

Αρχηγός: Φάνης Μάμος

Ένας πραγματικός θησαυρός στην καρδιά της Πελοποννήσου. Αδιάλειπτη ιστορική συνέχεια, εμβληματικά ιστορικά χωριά, χώροι μεγάλης αρχαιολογικής αξίας, ιστορικά μοναστήρια, ζωντανές παραδόσεις και μια εξαιρετική τοπική κουζίνα συνθέτουν ένα περίτεχνο μωσαϊκό ιστορίας, παράδοσης και λαογραφίας. Όλα αυτά μέσα σε ένα υπέροχο φυσικό περιβάλλον με κατάφυτα δάση, ορμητικά ποτάμια και εντυπωσιακά φαράγγια! Πέντε μέρες στην ανοιξιάτικη Αρκαδία που θα μας μείνουν αξέχαστες. Αναλυτικό πρόγραμμα θα αναρτηθεί έγκαιρα στην ιστοσελίδα μας.

[ + ]