Ιανουάριος

Σάββατο 7 – Κυριακή 8

Καταφύγιο Πρίνος

Εγκαινιάζουμε τη νέα χρονιά με ανοικτό το καταφύγιο Πρίνος του Συλλόγου μας για όποιον θέλει να το επισκεφθεί κατόπιν συνεννόησης με τον υπεύθυνο.


Κυριακή 15

Κοπή Πρωτοχρονιάτικης Πίτας

Αρχηγός: Δ.Σ.

Τηρώντας το πρωτοχρονιάτικο έθιμο, κόβουμε τη βασιλόπιτα του Συλλόγου μας για τη νέα χρονιά στο Σελί Αμπέλου, στον δρόμο προς το οροπέδιο Λασιθίου. Πραγματοποιούμε μικρή διαδρομή στην περιοχή και ακολουθεί γεύμα με τα όλα του σε ταβέρνα της περιοχής.


Κυριακή 22

α. Χειμερινή εκπαίδευση

Αρχηγός: Φώντας Σπινθάκης

Σύντομη πρακτική ενημέρωση για σχετικά έμπειρους ορειβάτες που επιθυμούν να ασχοληθούν με το χειμερινό βουνό. Θα γίνει επίδειξη χρήσης χειμερινού ορειβατικού εξοπλισμού με στόχο την ασφαλέστερη ανάβαση στα χιονισμένα βουνά. Η τοποθεσία θα είναι πιθανότατα ο Λάκκος του Μυγερού στη βόρεια πλαγιά του Ψηλορείτη. Οι συμμετέχοντες πρέπει να διαθέτουν τον βασικό χειμερινό εξοπλισμό (χειμερινές μπότες, γκέτες, μπουφάν κλπ).

 

β. Περπατώντας γύρω από το κέντρο της Κρήτης – Άγιος Θωμάς

Αρχηγός: Άννα Παπαδάκη • Ώρες πορείας: 4 • Β.Δ.:1

Πρώτη στάση στα πατητήρια του Πρινιά για να περπατήσουμε μια διαδρομή περίπου 2 χλμ ανάμεσα στα μεσαιωνικά λαξευτά πατητήρια, συνεχίζουμε ως “της γριάς τα τυριά” τους ιδιαίτερους βραχώδεις σχηματισμούς κοντά στην Αγία Βαρβάρα, και καταλήγουμε στον Άγιο Θωμά περπατώντας τη φυσιολατρική διαδρομή Πηρουνιανά – Αυξέντι – Άγιος Θωμάς. Η πορεία είναι κατάλληλη και για παιδιά που συνοδεύονται από τους γονείς τους.


Κυριακή 29

Μονή Οδηγήτριας – Μάρτσαλο – Αγιοφάραγγο – Καλοί Λιμένες

Αρχηγός: Νίκος Αποστολάκης • Ώρες πορείας: 6 • Β.Δ. 2

Αφού επισκεφθούμε τη Μονή Οδηγήτριας, κατηφορίζουμε από μονοπάτι ως την είσοδο της σκήτης του Μάρτσαλου. Συνεχίζουμε πάλι από μονοπάτι που διασχίζει το ομώνυμο φαράγγι και φτάνουμε στην παραλία. Στη συνέχεια, επιστρέφουμε στη Σκήτη του Μάρτσαλου και περπατάμε ως την είσοδο του Αγιοφάραγγου με κατάληξη στην ομώνυμη παραλία. Η πορεία μας τελειώνει στους Καλούς Λιμένες.

[ + ]