Ιανουάριος 2022

Σάββατο 8 – Κυριακή 9

Καταφύγιο Πρίνος

Εγκαινιάζουμε τη νέα χρονιά με ανοικτό το καταφύγιο Πρίνος του Συλλόγου μας για όποιον θέλει να το επισκεφθεί κατόπιν συνεννόησης με τον υπεύθυνο.


Κυριακή 16

Κοπή Πρωτοχρονιάτικης Πίτας

Αρχηγός: Δ.Σ.

Τηρώντας το πρωτοχρονιάτικο έθιμο, κόβουμε τη βασιλόπιτα του Συλλόγου μας για τη νέα χρονιά στην Αγία Μαρίνα, στον δρόμο προς τη Νίδα. Πραγματοποιούμε μικρή διαδρομή στην περιοχή και με το λεωφορείο μεταβαίνουμε στο χωριό Καμαριώτης, όπου ακολουθεί γεύμα με τα όλα του σε ταβέρνα της περιοχής.


Κυριακή 23

Αγία Φωτιά – Γιούς Κάμπος – Άγιο Πνεύμα – Σπήλι

Αρχηγός: Νανά Κουτσανδρεου • Ώρες πορείας: 4 • Β.Δ.: 1

Το φαράγγι της Αγίας Φωτιάς είναι ένα ελάχιστα γνωστό φαράγγι στα δυτικά του Κέδρου, στους νότιους πρόποδες της κορυφής Κούπος – αυτής που δεσπόζει πάνω από το Σπήλι. Ξεκινάμε 2 χλμ νότια του Σπηλίου (435μ) και ακολουθούμε το ανηφορικό πετρώδες μονοπάτι, το οποίο, διαμέσου του φαραγγιού, οδηγεί στης Γιούς τον Κάμπο (765μ). Κινούμαστε προς το ξωκλήσι του Αγίου Πνεύματος (650μ) και από εκεί κατηφορίζουμε προς το πανοραμικό άνοιγμα προς τα δυτικά με την υπέροχη θέα προς την κοιλάδα του Αγίου Βασιλείου και το Σπήλι στη ρίζα του Κούπου. Η πορεία μας καταλήγει στην καρδιά του Σπηλίου, στις γνωστές βρύσες.


Κυριακή 30

α. Χειμερινή εκπαίδευση

Αρχηγός: Φώντας Σπινθάκης

Σύντομη πρακτική ενημέρωση για σχετικά έμπειρους ορειβάτες που επιθυμούν να ασχοληθούν με το χειμερινό βουνό. Θα γίνει επίδειξη χρήσης χειμερινού ορειβατικού εξοπλισμού με στόχο την ασφαλέστερη ανάβαση στα χιονισμένα βουνά. Η τοποθεσία θα είναι πιθανότατα ο Λάκκος του Μυγερού στη βόρεια πλαγιά του Ψηλορείτη. Οι συμμετέχοντες πρέπει να διαθέτουν τον βασικό χειμερινό εξοπλισμό (χειμερινές μπότες, γκέτες, μπουφάν κλπ).

β. Χαμόπρινα – Αζιλακόδασος

Αρχηγός: Γιάννης Αντωνάκης • Ώρες πορείας: 6 • Β.Δ.: 2

Ξεκινάμε από το σημείο Χαμόπρινα του δρόμου από Μάλια προς Κράσι σε υψόμετρο 350μ. Από εδώ, ακολουθώντας ανηφορικό μονοπάτι με θέα στα βόρεια παράλια, φτάνουμε στο πανέμορφο Αζιλακόδασος (1000μ). Συνεχίζουμε στις παρυφές της Σελένας και ακολουθώντας χωματόδρομο και μονοπάτι επιστρέφουμε στο σημείο εκκίνησης.

[ + ]