Ιανουάριος 2020

Κυριακή 12

Κοπή Πρωτοχρονιάτικης Πίτας

Αρχηγός: Δ.Σ.

Τηρώντας το πρωτοχρονιάτικο έθιμο, κόβουμε τη βασιλόπιτα του Συλλόγου μας για τη νέα χρονιά στο Οροπέδιο Λασιθίου. Πραγματοποιούμε μικρή διαδρομή στην περιοχή ενώ όσοι δεν θέλουν να περπατήσουν μπορούν να επισκεφτούν τη Μονή Βιδιανής. Ακολουθεί γεύμα με τα όλα του σε ταβέρνα της περιοχής.


Κυριακή 19

Τσίβη

Αρχηγός: Άννα Παπαδάκη • Ώρες πορείας: 6 • Β.Δ.: 2

Η ανάβαση στην Τσίβη, κορυφή της οροσειράς Δίκτης που βρίσκεται ανατολικά του Οροπεδίου Λασιθίου και βόρεια του Καθαρού, ξεκινάει από τη θέση Δάμακας (1100μ), μετά την Κριτσά και λίγο πριν το Οροπέδιο του Καθαρού. Κατηφορίζουμε σε μια ρεματιά, διασχίζουμε το πρινοδάσος στους πρόποδες του βουνού και ανηφορίζουμε την πλαγιά προς την κορυφή (1664μ). Επιστρέφουμε από την ίδια διαδρομή.


Κυριακή 26

α. Χειμερινή εκπαίδευση

Αρχηγός: Γιώργος Σπινθάκης

Σύντομη πρακτική ενημέρωση για σχετικά έμπειρους ορειβάτες που επιθυμούν να ασχοληθούν με το χειμερινό βουνό. Θα γίνει επίδειξη χρήσης χειμερινού ορειβατικού εξοπλισμού με στόχο την ασφαλέστερη ανάβαση στα χιονισμένα βουνά. Η τοποθεσία θα είναι πιθανότατα ο Λάκκος του Μυγερού στη βόρεια πλαγιά του Ψηλορείτη. Οι συμμετέχοντες πρέπει να διαθέτουν τον βασικό χειμερινό εξοπλισμό (χειμερινές μπότες, γκέτες, μπουφάν κλπ).

β. Άνω Βαρσαμόνερο – Κάστελλος Ρεθύμνης

Αρχηγός: Ελένη Βασιλάκη • Ώρες πορείας: 5 • Β.Δ.: 1

Η διαδρομή ξεκινάει από το Άνω Βαρσαμόνερο (380μ), περνάμε τον οικισμό Μονοπάρι (394μ) και καταλήγουμε στον Κάστελλο Ρεθύμνης (420μ). Στη διάρκεια της πορείας επισκεπτόμαστε το φρούριο Monriparo και τον ναό της Αγίας Παρασκευής. Τέλος, κατά την επιστροφή, εφόσον υπάρχει χρόνος μπορούμε να επισκεφθούμε το Υστερομινωικό Νεκροταφείο των Αρμένων. Η εξόρμηση πραγματοποιείται για πρώτη φορά από τον Σύλλογό μας.


Σάββατο 25 – Κυριακή 26

γ. Ασκύφου – Καταφύγιο Ταύρης – Κάστρο – Φανάρι

Αρχηγός: Ζουμπουλιά Βολωνάκη • Ώρες πορείας: 2+10 • Β.Δ.: 1+6

Ένα διήμερο με τον ΕΟΣ Χανίων στα χιονισμένα Λευκά Όρη. Το Σάββατο ανεβαίνουμε από το Ασκύφου Σφακίων (730μ) στο Καταφύγιο Ταύρης (1200μ) όπου διανυκτερεύουμε. Την Κυριακή ανεβαίνουμε στις κορυφές Κάστρο (2218μ) και Φανάρι (2190μ) και επιστρέφουμε από το ίδιο μονοπάτι στο Ασκύφου. Για την εξόρμηση είναι απαραίτητος χειμερινός εξοπλισμός και πείρα σε χειμερινές αναβάσεις.

[ + ]