Φεβρουάριος 2020

Κυριακή 2

Στρούμπουλας

Αρχηγός: Ιωάννα Ιερωνυμίδη • Ώρες πορείας: 4 • Β.Δ.: 1

Ξεκινάμε την πορεία μας από το οροπέδιο του Στρούμπουλα (450μ), ανηφορίζουμε ακολουθώντας το μονοπάτι ως την κορυφή Τίμιος Σταυρός (800μ) όπου βρίσκεται και το ομώνυμο εκκλησάκι και, αφού απολαύσουμε την καταπληκτική θέα, καταλήγουμε στη Δόξα (400μ).


Σάββατο 8 – Κυριακή 9

α. Γνωριμία με το Ορειβατικό Σκι

Αρχηγός: Γιώργος Σπινθάκης

Σύντομη πρακτική ενημέρωση για σχετικά έμπειρους ορειβάτες στο χειμερινό βουνό που επιθυμούν να ασχοληθούν με το ορειβατικό σκι. Πραγματοποιούμε επίδειξη χρήσης εξοπλισμού ορειβατικού σκι και πρακτική εξάσκηση από τους συμμετέχοντες. Οι συμμετέχοντες πρέπει να διαθέτουν τον βασικό χειμερινό εξοπλισμό (χειμερινές μπότες, γκέτες, μπουφάν κλπ) καθώς και να γνωρίζουν τη χρήση κραμπόν – πιολέ.

Κυριακή 9

Η εξόρμηση αναβάλλεται

β. Κορίτσι – Βρομονερό

Αρχηγός: Φάνης Μάμος • Ώρες πορείας: 4 • Β.Δ.: 1

Το περπάτημα ξεκινάει περίπου 2 χλμ μετά την εκκλησία της Αγίας Μαρίνας (1300μ) στον δρόμο προς τη Νίδα. Κατηφορίζουμε από μονοπάτια και χωματόδρομους προς το Οροπέδιο Κορίτσι και το Δάσος Βρομονερό. Η πορεία μας τελειώνει στο Μοναστήρι της Αγίας Ειρήνης Κρουσώνα (650μ).


Κυριακή 16

Περπατώντας γύρω από το κέντρο της Κρήτης – Άγιος Θωμάς

Αρχηγός: Άννα Παπαδάκη • Ώρες πορείας: 4 • Β.Δ.: 1

Πρώτη στάση στα πατητήρια του Πρινιά για να περπατήσουμε μια διαδρομή περίπου 2 χλμ ανάμεσα στα μεσαιωνικά λαξευτά πατητήρια, συνεχίζουμε ως “της γριάς τα τυριά” τους ιδιαίτερους βραχώδεις σχηματισμούς κοντά στην Αγία Βαρβάρα, και καταλήγουμε στον Άγιο Θωμά περπατώντας τη φυσιολατρική διαδρομή Πηρουνιανά – Αυξέντι – Άγιος Θωμάς. Η πορεία είναι κατάλληλη και για παιδιά που συνοδεύονται από τους γονείς τους. Η εξόρμηση πραγματοποιείται για πρώτη φορά από τον Σύλλογό μας.


Κυριακή 23

Οι εξορμήσεις αναβάλλονται

α. Σπαθί

Αρχηγός: Ζουμπουλιά Βολωνάκη • Ώρες πορείας: 9 • Β.Δ.: 6

Από το Οροπέδιο του Λιμνάκαρου (1150μ) ξεκινάμε την ανάβαση για την κορυφή Σπαθί, την ψηλότερη της οροσειράς της Δίκτης (2148μ). Επιστρέφουμε από την ίδια διαδρομή. Είναι απαραίτητος ο χειμερινός εξοπλισμός και πείρα σε χειμερινές αναβάσεις.

β. Μάλια – Αζιλακόδασος – Κράσι

Αρχηγός: Λευτέρης Μπιτζιλέκης • Ώρες πορείας: 5 • Β.Δ.: 2

Ξεκινάμε από το σημείο Χαμόπρινα του δρόμου από Μάλια προς Κράσι σε υψόμετρο 350μ. Από εδώ ακολουθώντας ανηφορικό μονοπάτι φτάνουμε στο πανέμορφο Αζιλακόδασος (1000μ). Συνεχίζουμε στις παρυφές της Σελένας και από δρόμο και μονοπάτι καταλήγουμε στο Κράσι (600μ) με τον τεράστιο πλάτανο στην πλατεία ηλικίας περίπου 2.400 χρόνων.

[ + ]