Δεκέμβριος 2023

Κυριακή 3

Τίμιος Σταυρός – Κόφινας – Καπετανιανά

Αρχηγός: Άννα Τζιανάκη Παπαδάκη • Ώρες πορείας: 7 • Β.Δ.: 3

Η πορεία μας ξεκινά από το εκκλησάκι του Τιμίου Σταυρού στο διάσελο μεταξύ Χάρακα και Παρανύμφων. Περπατάμε για λίγο σε χωματόδρομο και στη συνέχεια ακολουθούμε παλιό μονοπάτι που κινείται συνεχώς στην κορυφογραμμή και προφέρει συνεχή θέα σε όλη τη διάρκεια της διαδρομής. Αφού ξεκουραστούμε στην κορυφή του Κόφινα (1231μ) και απολαύσουμε τη θέα, συνεχίζουμε την πορεία μας από μονοπάτι και χωματόδρομο προς τα Καπετανιανά (750μ).


Κυριακή 11

Μέλαμπες – Βουβάλα

Αρχηγός: Αλέξης Καραβασίλης • Ώρες πορείας: 5 • Β.Δ.:1

Η Πορεία μας ξεκινά από το χωριό Μέλαμπες (550μ) και από χωματόδρομο και μονοπάτι ανεβαίνουμε στην κορυφή Βουβάλα (946μ) με την απίστευτη θέα προς τα Λευκά Όρη, το Ψηλορείτη και νότια παράλια. Συνεχίζουμε ανατολικά στην κορυφογραμμή μέχρι να συναντήσουμε ένα χωματόδρομο. Από εκεί όσοι επιθυμούν μπορούν να ακολουθήσουν τον χωματόδρομο μέχρι τις Μέλαμπες, ενώ οι υπόλοιποι επισκεπτόμαστε το εκκλησάκι της Ανάληψης με την εκπληκτική θέα στο Λιβυκό πέλαγος και στα Παξιμάδια. Στη συνέχεια, επιστρέφουμε από άλλη διαδρομή κυκλικά στις Μέλαμπες.


Κυριακή 17

Διπλόρι – Γυριστή – Καταφύγιο Πρίνος-Άνω Ασίτες

Αρχηγός: Γρηγόρης Καρανδινάκης • Ώρες πορείας: 7 • Β.Δ.: 3

Ξεκινάμε την ανάβαση λίγο πριν το Διπλόρι (1300μ) με θέα στον Ρούβα. Μετά από 2 χλμ χωματόδρομο μπαίνουμε στο μονοπάτι Ε4 και ανεβαίνουμε στην Κορυφή Γυριστή (1779μ). Στη συνέχεια, κατηφορίζουμε στο φιλόξενο καταφύγιο Πρίνος του Συλλόγου μας. Αφού ξεκουραστούμε θα κατηφορίσουμε το φαραγγούλι και το χωματόδρομο και θα καταλήξουμε στις Άνω Ασίτες (500μ).

[ + ]