Δεκέμβριος

Κυριακή 4

Κορίτσι – Βρομονερό

Αρχηγός: Φάνης Μάμος • Ώρες πορείας: 4 • Β.Δ.: 1

Εύκολη πεζοπορία για νέους ορειβάτες και παιδιά που συνοδεύονται από τους γονείς τους. Η πορεία μας ξεκινά περίπου 2 χλμ μετά την εκκλησία της Αγίας Μαρίνας (1.300μ) που βρίσκεται στο δρόμο από τα Ανώγεια προς τη Νίδα. Ακολουθώντας χωματόδρομο περνάμε από το οροπέδιο Κορίτσι και το εκκλησάκι του Αγίου Αριστείδη και κατηφορίζουμε από μονοπάτι στο πλάι του Σκίνακα στο Δάσος Βρομονερό. Τέλος από χωματόδρομο θα καταλήξουμε στο Μοναστήρι της Αγίας Ειρήνης (650μ) στον Κρουσώνα.


Κυριακή 11

Χόνδρος – Καστρί Βιάνου

Αρχηγός: Δημήτρης Σφυράκης • Ώρες πορείας: 7 • Β.Δ.: 2

Η αφετηρία της διαδρομής είναι στην έξοδο του χωριού Χόνδρος (415 μ.)ι. Ανεβαίνουμε στο ύψωμα του Πύργου (574 μ.) όπου υπάρχει ένα παρατηρητήριο που φτιάχτηκε κατά τη γερμανική κατοχή. Κινούμενοι δυτικά περνάμε στου Μαυρή τα Χαράκια και από εκεί ακολουθώντας την κορυφογραμμή φτάνουμε στου Ρουκούνη την Κορφή (730 μ.) όπου υπάρχει μια από τις καλύτερα σωζόμενες φρυκτωρίες. Στη συνέχεια, περνάμε από το Ρουσοχάρακο και κινούμενοι νοτιοανατολικά φτάνουμε στον βράχο της Πετριθιάς. Κατεβαίνουμε σε χωματόδρομο και ακολουθώντας δυτική πορεία φτάνουμε στο βράχο του Σπαστή.. Από εκεί επιστρέφοντας ανατολικά περνάμε από το ναό του Αγ. Δημητρίου του Γλατοχτισμένου και συνεχίζοντας σε χωματόδρομο και κατόπιν σε άσφαλτο φθάνουμε στον παραθαλάσσιο οικισμό Καστρί.


Κυριακή 18

Φαράγγι Σκοτεινής – Φoινοκαλιά

Αρχηγός: Άννα Τζιανάκη – Παπαδάκη • Ώρες πορείας: 4 • Β.Δ.:1

Κυκλική πεζοπορία στην περιοχή του Πάνω Μεραμπέλλου. Από τη Φοινοκαλιά (241μ) και μέσα από τις ιδιαίτερες πεζούλες της περιοχής κατηφορίζουμε στο ακρωτήρι Δρεπάνι και τη Μονή του Αγίου Ανδρέα που φωλιάζει μέσα στο βράχο. Προχωρούμε προς την παραλία της Σκοτεινής και στη συνέχεια μέσα από την κοίτη του μικρού άνυδρου φαραγγιού, με τοιχώματα που μοιάζουν με κτιστό τείχος, επιστρέφουμε στη Φοινοκαλιά.

[ + ]