Αύγουστος 2023

Κυριακή 6

Αφραθιάς – Μάταλα

Αρχηγός: Νίκος Αποστολάκης • Ώρες πορείας: 4 • Β.Δ.: 1

Μια πορεία που κινείται παραλιακά. Από την παραλία του Αφραθιά κατευθυνόμαστε στον οικισμό Καλαμάκι, όπου κάνουμε την πρώτη μας στάση. Συνεχίζουμε προς το δασάκι και την παραλία του Κομμού, όπου γίνεται η δεύτερη στάση και από κει κινούμαστε ανατολικά και καταλήγουμε στα Μάταλα. Προαιρετικά, επισκεπτόμαστε την παραλία Κόκκινη Άμμος.


Κυριακή 13

Κουρταλιώτικο Φαράγγι

Αρχηγός: Θωμάς Βισκαδουράκης • Ώρες πορείας: 6 • Β.Δ.: 2

Μια δροσερή πορεία μέσα από την κοίτη του Κουρταλιώτη, ενός από τους λίγους ποταμούς της Κρήτης με τρεχούμενα νερά το καλοκαίρι, που διασχίζει το ομώνυμο φαράγγι στον νομό Ρεθύμνου. Θα περπατήσουμε και θα κολυμπήσουμε στα δροσερά και γάργαρα νερά του, στους καταρράκτες και φυσικά στη θάλασσα όπου εκβάλλει, στην εξωτική παραλία της Πρέβελης.


Κυριακή 26 – 31

Κάσος

Αρχηγός: Δημήτρης Σφυράκης

Η Κάσος είναι ένα από τα πιο απομακρυσμένα και πιο αυθεντικά νησιά της Ελλάδας, το νοτιότερο των Δωδεκανήσων. Διαθέτει παρθένες παραλίες, γραφικά χωριά, πολλές φυσικές ομορφιές και υπέροχες ευκαιρίες για πεζοπορία για όποιον λαχταρά να περπατήσει ήπια μονοπάτια χωμένα μέσα στη φύση με πολλές υψομετρικές εναλλαγές που οδηγούν σε πανέμορφες παραλίες, γραφικά μοναστήρια και ιστορικά σπήλαια. Με διαμονή σε δωμάτια στο Φρυ εξερευνούμε το νησί.

[ + ]