Απρίλιος

Κυριακή 2

Φαράγγι Μέσονα

Αρχηγός: Άρια Χατζηβασίλη • Ώρες πορείας: 6 • Β.Δ.: 2

Ξεκινάμε από το Καβούσι (100μ) ακολουθώντας ανηφορικό παλιό πλακόστρωτο μονοπάτι πλευρικά, ανατολικά του Φαραγγιού του Μέσονα. Επισκεπτόμαστε τον αρχαιολογικό χώρο του Αζοριά και στη συνέχεια βαδίζουμε πλευρικά, δυτικά του φαραγγιού πλάι σε παλιό κτιστό καταπότη. Αφήνοντας πίσω μας το φαράγγι συναντάμε εγκαταλελειμμένους οικισμούς και αναβαθμίδες και φτάνουμε λίγο χαμηλότερα από το Οροπέδιο της Θρυπτής (950μ). Από εκεί, ένα παλιό λιθόστρωτο μονοπάτι μας οδηγεί στο Καβούσι (100μ). Η διαδρομή είναι ξεχωριστή και προσφέρει εξαιρετική θέα.


Κυριακή 9

Νίδα – Αγκαθιάς – Ψηλορείτης

Αρχηγός: Μπάμπης Φαλαγκάρας • Ώρες πορείας: 9 • Β.Δ.: 5

Ακολουθώντας το Ε4 από το οροπέδιο της Νίδας (1380μ) ανεβαίνουμε στην ψηλότερη κορυφή της Κρήτης, τον Τίμιο Σταυρό στον Ψηλορείτη (2456μ), με τα τελευταία χιόνια του χειμώνα. Στη διαδρομή μας κάνουμε παράκαμψη προς τον Αγκαθιά για να αποφύγουμε τα επικίνδυνα και ίσως παγωμένα σημεία. Η εξόρμηση είναι κατάλληλη για ορειβάτες με άριστη φυσική κατάσταση και κάποια πείρα στο χειμερινό βουνό.


Μεγάλη Πέμπτη 13 – Τρίτη του Πάσχα 18

Πάσχα στην Άνδρο

Αρχηγός: Θωμαΐς Πετροπούλου

Η Άνδροςι είναι το δεύτερο σε έκταση νησί των Κυκλάδων και χαρακτηρίζεται από τα άφθονα νερά, τα ψηλά δέντρα, τις πολλές και όμορφες παραλίες και τα μονοπάτια της. Η Άνδρος είναι μια μικρογραφία της Ελλάδας συνδυάζοντας το ξερό κυκλαδίτικο τοπίο με την πλούσια βλάστηση. Εκεί θα κάνουμε Πάσχα και θα εξερευνήσουμε τις όμορφες γωνιές του. Αναλυτικό πρόγραμμα θα αναρτηθεί έγκαιρα στην ιστοσελίδα μας.


Κυριακή 23

Άρδακτος – Κουρουπητό – Κουρούτες

Αρχηγός: Άννα Τζιανάκη Παπαδάκη • Ώρες πορείας: 6 • Β.Δ.: 2

Από το χωριό Άρδακτος (538μ) πορευόμαστε σε ομαλό ανηφορικό μονοπάτι, μέσα σε δάσος από πρίνους μέχρι το Κουρουπητό (1150μ). Στη συνέχεια, πάντα μέσα σε πρινοδάσος, περνούμε από το σπήλαιο Σιριάκι (1083μ) και συνεχίζουμε έως τις Κουρούτες (510μ). Η θέα σε όλη την πορεία είναι εκπληκτική, νότια προς το Λιβυκό πέλαγος και βόρεια προς τον ορεινό όγκο του Ψηλορείτη.


Σάββατο 29 – Δευτέρα 1 (Πρωτομαγιά)

Ανώπολη Σφακίων – Πάχνες

Αρχηγός: Μιχάλης Λυρατζάκης

Τριήμερο Πρωτομαγιάς στα όμορφα μέρη της Δυτικής Κρήτης, συνδυασμός βουνού και θάλασσας. Με διαμονή στην Ανώπολη περπατάμε στο όμορφο πευκοδάσος του Άι Γιάννη, ανεβαίνουμε στις Πάχνες (2453μ), την ψηλότερη κορυφή των Λευκών Ορέων, και περπατάμε το παραλιακό μονοπάτι Ε4 ως την Χώρα Σφακίων.

[ + ]