Απρίλιος 2020

Κυριακή 5

Αχεντριάς – Μαριδάκι – Τσούτσουρας

Αρχηγός: Ελευθερία Μαυρομανωλάκη • Ώρες πορείας: 6 • Β.Δ.: 2

Ξεκινάμε από τον Αχεντριά (670μ) σε ένα παλιό μονοπάτι που παλιότερα οδηγούσε στο Μαριδάκι. Αφού περάσουμε τη Ζωοδόχο Πηγή, κατηφορίζουμε με θέα τη θάλασσα και περνάμε από τον χαρακτηριστικό βράχο Πύθαρο αφήνοντας δεξιά μας το φαράγγι του Λιχνιστή. Από χτιστό μονοπάτι φθάνουμε στο Μαριδάκι, κάνουμε μπάνιο και καταλήγουμε από παράκτιο μονοπάτι στον Τσούτσουρα.


Κυριακή 12

Χερσόνησος Σπιναλόγκας

Αρχηγός: Πολυτίμη Χρηστάκου • Ώρες πορείας: 4 • Β.Δ.: 1

Ξεκινώντας από την Ελούντα περπατάμε στη χερσόνησο της Σπιναλόγκας ή Κολοκύθας. Ακολουθώντας παλιά μονοπάτια φτάνουμε στο εκκλησάκι του Αγίου Φωκά. Συνεχίζουμε το περπάτημα δίπλα στη θάλασσα σε βραχώδεις παραλίες, περνάμε τον υπέροχο κολπίσκο στην ανατολική ακτή της χερσονήσου και ακολουθώντας κυκλική πορεία επιστρέφουμε στην Ελούντα.


Πέμπτη 16 – Τρίτη 21

Πάσχα στη Νάξο

Αρχηγός: Μαννιάνα Μιγάδη

Νάξος, ένα από τα λίγα νησιά της Ελλάδας που κατοικείται συνεχώς από τα προϊστορικά χρόνια ως τις μέρες μας. Περιπλανιόμαστε από την Πορτάρα και το Κάστρο μέχρι τις βυζαντινές εκκλησίες και την πηγή της Δροσιανής. Ορειβατούμε στο όρος Ζας (1004μ) απολαμβάνοντας την πανοραμική θέα. Απολαμβάνουμε πεδιάδες και κοιλάδες σπαρμένες, μαρμάρινα βουνά που καταλήγουν σε βαθύσκιωτες ρεματιές, περιοχές με βλάστηση που φιλοξενούν κάτασπρα χωριά, αμμώδεις παραλίες που συναντούν τη θάλασσα, το αρχαίο λατομείο μαρμάρου με αρχαίους Κούρους, βυζαντινά ξωκλήσια, χωριά με αγέρωχα πυργόσπιτα. Γευόμαστε το Πασχαλινό πάτουδο, με τις Ναξιώτικες πατάτες, το ζαμπόνι και το μελαχρινό και χαλαρώνουμε με ένα ποτηράκι λικέρ κίτρου.


Κυριακή 26

Λάστρος – Κορυφή Καψάς

Αρχηγός: Άννα Καλλέργη • Ώρες πορείας: 6 • Β.Δ.: 2

Ξεκινάμε λίγο πριν από το χωριό Λάστρος Σητείας (320μ) και ανεβαίνουμε από καλοσχηματισμένο μονοπάτι στο Εκκλησάκι του Αϊ Γιάννη (820μ). Συνεχίζουμε προς την κορυφή Καψάς (999μ), απ’ όπου θαυμάζουμε την πανοραμική θέα σε ολόκληρο το κόλπο του Μεραμπέλλου. Στην επιστροφή κατηφορίζουμε το ίδιο μονοπάτι. Αν το επιτρέπει ο χρόνος και ο καιρός, ακολουθεί μπάνιο σε κοντινή παραλία.

[ + ]