α. Φαράγγι Σαμαριάς

Σάββατο 3 – Δευτέρα 5 Ιουνίου 2023

Το Σάββατο αναχωρούμε για το Οροπέδιο του Ομαλού Χανίων (1080μ) και από το Ξυλόσκαλο (1250μ) ξεκινάμε να διασχίζουμε το πασίγνωστο Φαράγγι της Σαμαριάς. Καταλήγουμε στην Αγία Ρουμέλη όπου διανυκτερεύουμε σε δωμάτια ή σκηνές.

Η Κυριακη είναι ελεύθερη για μπάνιο, ξεκούραση ή μικρές πεζοπορίες, όπως πχ ανάβαση στο τούρκικο κάστρο πάνω από την Αγία Ρουμέλη ή μπάνιο στην παραλία του Αγίου Παύλου.

Την Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος, προαιρετικά, περπατάμε το μονοπάτι Ε4 ανατολικά μέχρι το Λουτρό. Στην διαδρομή κάνουμε στάσεις στον Άγιο Παύλο, στα Μαρμαρα για μπάνιο ή/και φαγητό και στον Φοίνικα. Φτάνουμε στο Λουτρό το απόγευμα και απολαμβάνουμε τον καφέ μας αναμένοντας το καραβάκι για την Χώρα Σφακίων.

Όσοι δεν θέλουν να περπατήσουν την Δευτέρα, μπορούν να έρθουν το απόγευμα από την Αγία Ρουμέλη με το καραβάκι στην Χώρα Σφακίων. Από εκεί το λεωφορείο μας μεταφέρει πίσω στο Ηράκλειο.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο Σύλλογος ΔΕΝ κανονίζει την διαμονή στην Αγία Ρουμέλη. Όσοι θέλουν να διαμείνουν σε δωμάτιο και όχι σε σκηνή πρέπει να κλείσουν το δωμάτιό τους στην Αγία Ρουμέλοι μόνοι τους.

Αρχηγός: Φάνης Μάμος  •  Ώρες πορείας: 6 + 5  •  Β.Δ.: 2 + 1

Ώρα αναχώρησης: Σάββάτο 06:00 από το Αρχαιολογικό Μουσείο.

Πληροφορίες – Συμμετοχές: Δευτέρα έως Παρασκευή, 20.00-22.00, στα γραφεία του Ορειβατικού Συλλόγου Ηρακλείου, Δικαιοσύνης 53, Ηράκλειο, τηλ. 2810227609.

[ + ]