Φεστιβάλ Ορειβατικών Ταινιών

Κάθε Πέμπτη ως τα μέσα Ιανουαρίου

Ο ΕΟΣ Ηρακλείου, στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του, διοργανώνει στα γραφεία του, Δικαιοσύνης 53, 3ος όροφος, φεστιβάλ με προβολές ορειβατικών ταινιών και ντοκιμαντέρ κάθε Πέμπτη βράδυ στις 21:00 για τα μέλη του.

Θα προβληθούν οι εξής τέσσερις ταινίες:

Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2018: Touching The Void

Ταινία του 2003, Καναδικής παραγωγής. Σκηνοθέτης: Kevin MacDonald. Παίζουν οι: Simon Yates, Joe Simpson, Brendan Mackey, Nicholas Aaron.

Η ταινία αφορά την καταστροφική και σχεδόν θανατηφόρα ανάβαση του Sioula Grande από τους Joe Simpson και  Simon Yates στην Cordillera Huayhuash στις Περουβιανές Άνδεις το 1985. Η ταινία βασίζεται στο βιβλίο του Simpson.

Διάρκεια: 106΄. Ελληνικοί υπότιτλοι.

Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2018: The Summit

Ταινία του 2012, Αμερικανικής παραγωγής. Σκηνοθέτης: Nick Ryan. Παίζουν οι: Christine Barnes, Hoselito Bite, Walter Bonatti, Marco Confortola.

Η ταινία, που συνδυάζει και ντοκιμαντέρ, αναφέρεται στα τραγικά γεγονότα που συνέβησαν σε ανάβαση στην Κ2 το 2008, όπου στο δρόμο προς και από την κορυφή πέθαναν 11 ορειβάτες σε σύντομο χρονικό διάστημα, γεγονός που ήταν μια από τις μεγαλύτερες απώλειες στην ιστορία των αναβάσεων στα Ιμαλάια.

Διάρκεια: 102΄, Αγγλικοί υπότιτλοι.

Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2018: Meru

Ταινία του 2015, Αμερικανικής παραγωγής. Σκηνοθέτες: Jimmy Chin, Elizabeth Chai Vasarhelyi. Παίζουν οι: Conrad Anker, Grace Chin, Jimmy Chin.

Το θανατηφόρο φτερό του καρχαρία, ένας απότομος, προεξέχων και αδιάσπαστος γρανιτένιος τοίχος με υψόμετρο 6,310 μ., είναι η κεντρική κορυφή του Μερού στα Ιμαλάια. Θεωρείται από καιρό ως μία από τις τελευταίες εναπομείνασες προκλήσεις για τους αναρριχητές. Ο αμερικανός αναρριχητής, φωτογράφος και σκηνοθέτης Jimmy Chin δημιουργεί αυτό το ντοκιμαντέρ και περιγράφει τις δραματικές προσπάθειές της ομάδας του να φτάσει στη κορυφή.

Διάρκεια: 90΄, Ελληνικοί υπότιτλοι.

Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019: Everest

Ταινία του 2015. Σκηνοθέτης: Baltasar Kormákur. Παίζουν οι: Jason Clarke, Ang Phula Sherpa, Thomas M. Wright.

Τον Μάιο του 1996 δύο ομάδες ορειβατών επιχειρούν να ανέβουν στο Έβερεστ, όταν, στο τελευταίο στάδιο της ανάβασης, πλήττονται από μια φονική χιονοθύελλα. Η ταινία βασίζεται στα πραγματικά γεγονότα και επικεντρώνεται στις προσπάθειες επιβίωσης δύο ομάδων.

Διάρκεια: 120΄, Ελληνικοί υπότιτλοι.

 

Pin It
[ + ]