Άι Γιάννης Σφακίων

Σάββατο 26 – Κυριακή 27 Αυγούστου 2017

Διήμερο στα μαγευτικά μέρη των Σφακίων  που συνδυάζει βουνό και θάλασσα και διανυκτέρευση σε σκηνές.

Ξεκινάμε το Σάββατο το πρωί για τον Άι Γιάννη. Στον δρόμο μας συναντάμε την παραλία του Ίλιγγα με τα τυρκουάζ νερά και τις σπηλιές, όπου κάνουμε το μπάνιο μας. Συνεχίζουμε για τον Άι Γιάννη (780μ), όπου κάνουμε μια τρίωρη κυκλική πορεία στο δάσος ενώνοντας τον Κακό Πόρο (ή μπαλκόνι του Άι Γιάννη) – με τον Καλό Πόρο (ή μπαλκόνι του Άγιου Παύλου) θαυμάζοντας τη θέα που μας κόβει την ανάσα. Επιστρέφουμε για την τακτοποίηση των σκηνών μας και το δείπνο.

Την Κυριακή, αφού μαζέψουμε τα πράγματά μας, ξεκινάμε την πορεία μας από τον Άι Γιάννη, κατεβαίνουμε στο Φαράγγι της Αράδαινας, το διασχίζουμε κάθετα και φτάνουμε στον οικισμό των Λιβανιανών. Συνεχίζουμε ως την παραλία του Λύκου κι από κει στο γραφικό Λουτρό. Στη συνέχεια ακολουθούμε το παραλιακό μονοπάτι Ε4, περνάμε από την παραλία των Γλυκών Νερών και καταλήγουμε στη Χώρα Σφακίων. Φυσικά στη διαδρομή μας θα βουτήξουμε και στη θάλασσα του Λιβυκού.

Αν κάποιος επιθυμεί να σταματήσει την πορεία στο Λουτρό, υπάρχει η δυνατότητα επιστροφής στα Σφακιά με το καραβάκι.

Αρχηγός: Μιχάλης Λυρατζάκης  •  Ώρες πορείας: 3+6  •  Β.Δ.: 1+2

Ώρα αναχώρησης: 8.00 πμ από το Αρχαιολογικό Μουσείο.

Πληροφορίες-Συμμετοχές: Δευτέρα έως Πέμπτη, 20.30 – 22.30 στα γραφεία του Ορειβατικού Συλλόγου, Δικαιοσύνης 53, τηλ. 2810-227609.

Σχολιάστε

Pin It
[ + ]