Άγιο Όρος

31 Μαΐου – 5 Ιουνίου 2017

Μια πενθήμερη επίσκεψη στο Άγιο Όρος, όπου γαληνεύει η ψυχή και το μυαλό.

Τα επιβλητικά Μοναστήρια, οι θησαυροί των Μονών, το Αγιορείτικο τυπικό, οι Βυζαντινές μελωδίες, οι ασκητικές  μορφές, η μυσταγωγία, η πίστη που διαφυλάσσεται, όλα αυτά δημιουργούν  ένα υπέρτατο συναίσθημα απόλυτης γαλήνης σε πλήρη αντίθεση με τους αγχώδεις ρυθμούς της πόλης. Όντας εκεί πολύ εύκολα κατανοεί κανείς τη δύσκολη απόφαση των μοναχών να αφιερώσουν τη ζωή τους στο σκοπό που επέλεξαν διαβιώνοντας σε μια χερσόνησο ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, που δίκαια ονομάζεται το Περιβόλι της Παναγίας. Παράλληλα, ο περήφανος Άθως  με υψόμετρο 2033μ, όπου θα ανέβουμε ξεκινώντας από το 0, το επίπεδο της θάλασσας, είναι μια πρόκληση και θέλουμε να συνδυάσουμε το προσκύνημα με μια ασυνήθιστη ορειβατική εμπειρία στο ιερό βουνό.

Θα αναχωρήσουμε από το Ηράκλειο με πτήση της Aegean το βραδάκι της Τετάρτης 31 Μαΐου και θα επιστρέψουμε τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος, στις 5 του Ιούνη 2017.

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα

Δηλώστε έγκαιρα τη συμμετοχή σας προκειμένου να εκδοθούν άμεσα τα διαμονητήριά  μας, που είναι απαραίτητος όρος για την είσοδο μας στο Άγιο Όρος. Οι θέσεις είναι περιορισμένες, γι’ αυτό θα δοθεί προτεραιότητα στα μέλη του Ορειβατικού Συλλόγου με εμπειρία σε ψηλές κορφές.

Μόνο για άρρενες.

Αρχηγός: Στέλιος Μπαρμπαγαδάκης

Πληροφορίες-Συμμετοχές: Δευτέρα έως Παρασκευή, 20.30 – 22.30, στα γραφεία του Ορειβατικού Συλλόγου, Δικαιοσύνης 53, Ηράκλειο, τηλ. 2810-227609.

Αφήστε μια απάντηση

[ + ]